Retete Carnatii De Casa Cu Carne Porc Pentru Craciun Reteta Traditionala
- 8kg carne de porc tocata (fleica de porc)
- 1kg slanina de porc tocata
- 5
linguri sare
- 3
linguri piper negru macinat
- 4 linguri boia de ardei iute
- 3
linguri cimbru uscat
- 1
farfurie adanca cu usturoi
- 12m mate de porc
- 2 cani apa calda
Mod de preparare carnati de casa
Se amesteca bine intr-un lighean mare carnea tocata de porc si slanina de porc. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu sare pana se obtine o pasta de usturoi si se adauga
peste carnea de porc. Se adauga dupa gust si restul condimentelor si plantele aromatice. Sarea se dizolva bine in apa calda si se adauga
peste carne, apoi se amesteca bine carnea pentru carnati. Compozitia pentru carnati se acopera si se lasa cateva ore la rece, dupa care se amesteca din nou bine, se gusta si se mai potriveste daca mai este nevoie gustul de sare si piper.
Matele de porc se spala bine si se lasa intr-un castronel cu apa calda timp de jumatate de ora. Se pregateste masina de tocat fara cutit si sita, doar cu forma speciala pentru carnati. Se scoate cate un mat de porc, se sufla in el si se asaza pe forma de carnati. Se inoada capatul matului, se umple bine cu carne de carnati si la sfarsit se innoada si celalalt capat al matului. Se lasa carnatii sa se usuce atarnati cateva zile in balcon la aer rece, apoi se pot afuma sau congela. Carnati de porc, un preparat din carne de porc nelipsit de Craciun si Revelion. Carnati de casa, un preparat traditional romanesc deosebit de gustos. Pofta Buna!
Matele de porc se spala bine si se lasa intr-un castronel cu apa calda timp de jumatate de ora. Se pregateste masina de tocat fara cutit si sita, doar cu forma speciala pentru carnati. Se scoate cate un mat de porc, se sufla in el si se asaza pe forma de carnati. Se inoada capatul matului, se umple bine cu carne de carnati si la sfarsit se innoada si celalalt capat al matului. Se lasa carnatii sa se usuce atarnati cateva zile in balcon la aer rece, apoi se pot afuma sau congela. Carnati de porc, un preparat din carne de porc nelipsit de Craciun si Revelion. Carnati de casa, un preparat traditional romanesc deosebit de gustos. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu