Reteta Castraveti Murati Retete Muraturi Pentru Iarna
- castraveti cornison
- morcovi
- ceapa galbena
- sare mare pentru muraturi
- apa
- otet alb de 9 grade
- marar uscat (bete)
- 1 ciusca iute pentru fiecare borcan
- foi de dafin
- piper boabe
Mod de preparare castraveti in otet pentru iarna
Cum se pun castravetii la murat pentru iarna. In primul rand se prepara o saramura pentru muraturi din 5 litri de apa si 6 linguri de sare, care se fierbe cateva minute si apoi se lasa putin la racit. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Castravetii se spala bine sub jet de apa rece. Se asaza fromos in borcane castravetii, printre castraveti se adauga bete de marar, foi de dafin, piper boabe, ciusca iute si rondele de ceapa si morcov. Se toarna in fiecare borcan cate 50ml otet, apoi saramura de muraturi calduta si se pun bine capacele. Se fierb borcanele cu castraveti la foc mic intr-o cratita cu apa timp de maxim cinci minute. Dupa ce au fiert borcanele se scot din apa, se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca. Castraveti murati pentru iarna, o reteta de muraturi usor de preparat, o reteta de castravei murati in otet foarte gustosi. Pofta Buna!
Am incercat reteta si mi-au iesit castravetii o minunatie!
RăspundețiȘtergerece fel de borcane folositi pentru 50 ml otet
RăspundețiȘtergereBorcane de 800ml.
RăspundețiȘtergere