Retete De Paști Reteta Friptura Cu Carne De Miel La Cuptor
-2kg carne de miel cu os (pulpe de miel)
-2 felii de slaninuta
-250ml vin alb demisec
-250ml apa
-2 felii de slaninuta
-250ml vin alb demisec
-250ml apa
-1 legatura usturoi
verde
-1 lingurita rasa piper negru macinat
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita rasa sare grunjoasa
-3 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingurita rasa piper negru macinat
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita rasa sare grunjoasa
-3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare friptura de miel la cuptor
Carnea de miel se
curata, se spala, se condimenteaza cu sare si piper, se impaneaza cu usturoi si slaninuta. Se unge o tava de cuptor cu
ulei, se asaza carnea, se adauga vinul si usturoiul si se introduce in cuptorul incins la 220 grade celsius. Se mai scoate tava din cand in cand si se mai unge carnea de miel cu sosul format in tava. Dupa 30 minute se intoarce carnea si se mai adauga putina apa sau vin daca mai este cazul. Cand carnea de miel este bine facuta, se scoate tava din cuptor si se serveste calda. Este o friptura din carne de miel la cuptor pentru masa de Paști delicioasa. Alte retete traditionale, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete pentru masa de Paște aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu