Cum Facem Macrou La Cuptor Cu Sos De Rosii Si Usturoi
Ingrediente:
- 4 macrou
- 2 cesti de vin
- 1 ceasca suc de rosii
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 3 rosii
- ulei
- sare
- piper boabe
- piper macinat
- cimbru
- dafin
Mod de preparare:
Macroul
se curata si se spala, i se taie dupa preferinta capul si coada, se sareaza si
se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru in interior si in exterior si se lasa 10-20
minute sa prinda gust. Se pune putin ulei intr-o tava de cuptor si se unge bine tava. Lamaia si
usturoiul se taie rondele. O rosie se taie rondele iar restul rosiilor se taie cubulete.
Pestele se unge cu ulei si in interior si in exterior. In interiorul pestelui se
pun: cate o felie de lamaie, 2 rondele de usturoi, o felie de rosie, o foaie
mica de dafin. Se asaza pestele in tava, se presara piper si cimbru, se adauga o
ceasca de vin si una de suc de rosii, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper si se
introduce tava in cuptorul incins. Dupa 30 minute se scoate tava, se intoarce cu
grija pestele sa nu se rupa, se adauga cealalta ceasca de vin si se introduce din nou la
cuptor. Dupa inca 30 de minute pestele este gata si se poate servi.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Asa mai rar gasesti o reteta de post - retete de post din preparate de peste 2013 Bravo doamna gospodina
RăspundețiȘtergere