Sarmale De Post Cu Ciuperci - Sarmale De Post - Retete De Post
Ingrediente:
- 2 verze murate
- 2 cepe
- 1 morcov
- 300 g de ciuperci
- 1 ceasca de orez
- 2 linguri de bullion
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper macinat
- ½ lingurita de cimbru
- 5 linguri de ulei
Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se spala si se taie
cubulete mai mari. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga bulionul, iar
dupa 2-3 minute ciupercile si orezul. Se amesteca putin pe foc, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se lasa sa se raceasca. Se aleg foile de varza si se infasoara sarmalele. Daca
varza murata este prea acra sau prea sarata, atunci se spala intai in apa. Se toaca
putina varza si se asaza pe fundul unei cratite. Se asaza sarmalele in
straturi si la sfarsit se acopera cu varza tocata. Se acopera cu apa si zeama de
varza si se fierb la foc mic acoperite aproximativ 30 de minute. Sarmale de post, o reteta de mancare de post delicioasa.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu