Salata De Boeuf - Retete Aperitive Si Garnituri - Reteta Salata Boeuf
Ingrediente:
- 1
kg de cartofi
- ½
kg de morcovi
- ½
kg de albitura
- ½
telina
- 1
ceapa
- 1 piept de pui mare
- 1 copan mare de pui
- 1 bucata de rasol de vita
- 1
cutie mica de mazare (dupa preferinta)
- 1
lingura de sare
- 1
lingurita de piper
- 1
lingura de mustar
- ½
lingurita cu sare de lamaie
- 1
borcan de castraveti acri
- 1
borcan de gogosari in otet
- 3
muraturi mari
- 300-400 ml de maioneza
Mod de preparare:
Bucatile de carne de pui si carne de vita
se spala bine si se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand a inceput sa
fiarba, se spumeaza bine de spuma neagra rezultata. Legumele se
curata de coaja si se spala bine. Cartofii, morcovii si albitura se vor lasa
intregi, numai telina se va proportiona in bucati pentru a fierbe mai repede. Dupa ce carnea s-a spumat se
adauga toate legumele sa fiarba impreuna cu carnea, mai putin cartofii care se vor
adauga mai tarziu, deoarece acestia fierb mai repede si trebuie sa ramana
intregi (sa nu fie sfaramati).
Dupa ce au fiert toate, se scot din oala si se lasa sa se raceasca. Carnea se dezoseaza si se taie bucatele mici, la fel si legumele care se taie cubulete la fel de mici ca si carnea. Mazarea se spala, se opareste la foc mic cateva minute, se aleg cojile care se ridica deasupra in timpul fierberii si se pune la racit. Castravetii, gogosarii si muraturile se taie si ele in bucatele mici, dupa care se storc bine de zeama. Muraturile se adauga in proportia dorita in functie de gustul dorit, mai acrisor sau mai putin acrisor. Intr-un castron mare se pun legumele, carnea si acriturile, se adauga dupa gust sare, piper, mustar si se amesteca bine compozitia.
Separat se prepara maioneza. Dupa ce maioneza este gata, se adauga 3-4 linguri cu varf de maioneza (dupa gustul fiecaruia) peste amestecul obtinut anterior, amestecam totul si mai gustam daca salata obtinuta este potrivit de sarata, piperata si acra. Daca nu este, mai completam cu ce trebuie. Pentru ornarea salatei de boef folosim platouri sau castronele, dupa preferinta. Asezam salata in platoul sau castronul dorit, nivelam bine si garnisim cu un strat de moioneza nu prea gros. Pentru ornare folosim castraveti murati, gogosari in otet taiati feliute sau tocati marunt (in functie de imaginatia fiecaruia) si ornam salata dupa preferinta. Se mai pot folosi pentru ornare oua fierte tari taiate sub diferite forme, albus de ou fiert in apa cu putina sare si apoi tocat marunt, frunze de patrunjel sau feliute de morcovi murati.
Oricum am orna salata de boef, este foarte gustoasa, este un preparat special si se poate servi ca aperitiv sau ca o garnitura. Salata boeuf este nelipsita de la orice masa de sarbatoare, sau de la orice alt eveniment, fiind binevenita oricand.
Dupa ce au fiert toate, se scot din oala si se lasa sa se raceasca. Carnea se dezoseaza si se taie bucatele mici, la fel si legumele care se taie cubulete la fel de mici ca si carnea. Mazarea se spala, se opareste la foc mic cateva minute, se aleg cojile care se ridica deasupra in timpul fierberii si se pune la racit. Castravetii, gogosarii si muraturile se taie si ele in bucatele mici, dupa care se storc bine de zeama. Muraturile se adauga in proportia dorita in functie de gustul dorit, mai acrisor sau mai putin acrisor. Intr-un castron mare se pun legumele, carnea si acriturile, se adauga dupa gust sare, piper, mustar si se amesteca bine compozitia.
Separat se prepara maioneza. Dupa ce maioneza este gata, se adauga 3-4 linguri cu varf de maioneza (dupa gustul fiecaruia) peste amestecul obtinut anterior, amestecam totul si mai gustam daca salata obtinuta este potrivit de sarata, piperata si acra. Daca nu este, mai completam cu ce trebuie. Pentru ornarea salatei de boef folosim platouri sau castronele, dupa preferinta. Asezam salata in platoul sau castronul dorit, nivelam bine si garnisim cu un strat de moioneza nu prea gros. Pentru ornare folosim castraveti murati, gogosari in otet taiati feliute sau tocati marunt (in functie de imaginatia fiecaruia) si ornam salata dupa preferinta. Se mai pot folosi pentru ornare oua fierte tari taiate sub diferite forme, albus de ou fiert in apa cu putina sare si apoi tocat marunt, frunze de patrunjel sau feliute de morcovi murati.
Oricum am orna salata de boef, este foarte gustoasa, este un preparat special si se poate servi ca aperitiv sau ca o garnitura. Salata boeuf este nelipsita de la orice masa de sarbatoare, sau de la orice alt eveniment, fiind binevenita oricand.
POFTA BUNA!
Imi place salata de boef si ai ornat-o deosebit de frumos!
RăspundețiȘtergereArata bine! Mi-e pofta de o salata buna de boef!
RăspundețiȘtergere