Cum Facem Supa De Fasole Boabe Cu Ciolan Afumat - Reteta Supa De Fasole Cu Afumatura
Ingrediente:
- 1 kg de fasole boabe (uscata)
- 3 morcovi normali
- 5 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 2 ardei kapia
- 1 bucata de telina radacina
- 3-4 linguri bulion
- 1 ciolan de porc afumat
- marar verde
- patrunjel verde
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege,
se spala si se fierbe 5-10 minute. Se scurge, se clateste si se pune intr-o
oala mare la fiert cu suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe
parcurs. Ca sa fiarba mai repede, fasolea se tine cateva ore la inmuiat in apa inainte s-o
gatim. Sau seara o oparim, ii schimbam apa si o lasam asa toata noaptea, iar
dimineata o gatim. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii, telina si
ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Ciolanul de porc afumat se
parleste daca este cazul si se spala. Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate
marunt, 2 ardei, telina si morcovii taiati cubulete, ciolanul de porc intreg. Restul de
ardei o sa-l adaugam cu 30 de minute inainte ca mancarea sa fie gata, o sa-i dea mancarii
o aroma deosebita. Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina
apa, o lingurita de sare si una de zahar. Cand ceapa este calita se adauga
bulionul, se amesteca si se mai dau cateva clocote. Fasolea se fierbe la foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand este
aproape gata se adauga restul de ardei si se continua fierberea.
Cand fasolea este bine fiarta si carnea de pe ciolan se desface singura de pe os, scoatem ciolanul de porc si il lasam sa se raceasca, apoi desfacem carnea de porc afumata si o taiem bucati. Gustam si potrivim de sare. Adaugam bucatile de ciolan afumat si osul cu maduva. Mai adaugam bulion daca mai este cazul. Dupa 10 minute supa de fasole cu ciolan afumat este gata, se opreste si se adauga verdeata tocata marunt. Daca ne place ciorba si preferam sa fie acra la gust, atunci putem adauga bors fiert separat ca la orice ciorba cu bors sau o putem acri cu otet.
POFTA BUNA!
Cand fasolea este bine fiarta si carnea de pe ciolan se desface singura de pe os, scoatem ciolanul de porc si il lasam sa se raceasca, apoi desfacem carnea de porc afumata si o taiem bucati. Gustam si potrivim de sare. Adaugam bucatile de ciolan afumat si osul cu maduva. Mai adaugam bulion daca mai este cazul. Dupa 10 minute supa de fasole cu ciolan afumat este gata, se opreste si se adauga verdeata tocata marunt. Daca ne place ciorba si preferam sa fie acra la gust, atunci putem adauga bors fiert separat ca la orice ciorba cu bors sau o putem acri cu otet.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu