Retete Crapul La Cuptor - Cum Facem Crap La Cuptor Cu Legume
Ingrediente:
- 1
crap mare (2 kg)
- 2
cesti vin alb
- 1
ceasca apa
- 1
ceapa mare
- 1-2
ardei gras
- 2
morcovi
- 1
lamaie
- 2-3
catei usturoi
- 2-3
rosii
- 5
linguri ulei de masline
- 2-3 lingurite sare
- 1
lingurita piper boabe
- ½
lingurita piper macinat
- 1
lingurita cimbru
- 3
foi de dafin
Mod de preparare:
Crapul se curata si se spala, se sareaza in
interior si in exterior si se lasa 15-20 minute sa intre sarea in el. Legumele
se curata, se spala si se taie rondele. Dupa ce pestele a stat la rece suficient cu sare, se condimenteaza cu cimbru si piper macinat, se unge bine cu ulei in
interior si in exterior.
Se unge o tava cu ulei, se asaza un strat de legume pe care
asezam pestele. Adaugam si restul de legume de jur imprejur. Mai condimentam cu
sare, piper boabe, cimbru, adaugam cestile cu vin si apa, foile de
dafin, usturoiul taiat felii, felii de lamaie. Asezam cateva legume si in interiorul pestelui, se introduce tava in cuptorul incins. Dupa 30
minute se scoate tava din cuptor si se intoarce cu grija pestele sa nu se rupa,
se introduce in cuptor pentru inca 30 de minute cand pestele este gata. Merge
foarte bine cu o mamaliguta calda si un vin alb.
POFTA BUNA!
ALTE RETETE: Macrou marinat Macrou la cuptor in hartie de copt Macrou la gratar Macrou prajit Macrou la cuptor in folie de aluminiu Macrou la cuptor cu rosii si usturoi Macrou la cuptor Peste novac prajit cu mujdei
POFTA BUNA!
ALTE RETETE: Macrou marinat Macrou la cuptor in hartie de copt Macrou la gratar Macrou prajit Macrou la cuptor in folie de aluminiu Macrou la cuptor cu rosii si usturoi Macrou la cuptor Peste novac prajit cu mujdei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu