Reteta Piure De Spanac Cu Ou Ochi Romanesc
- 1
kg spanac proaspat
- 3
linguri faina
- 500 ml lapte
- 2-3
linguri ulei
- 1
lingurita sare
Mod de preparare:
Spanacul se curata de codite si de frunzele mai vestejite, se spala
bine in mai multe ape si se scoate intr-un
castron. Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa a inceput
sa dea in clocot se adauga frunzele de spanac si se lasa sa fiarba 5 minute maxim
pentru a-si mentine culoarea si proprietatile. Dupa ce spanacul a fiert, il
scoatem intr-o sita sa se scurga de zeama, dupa care il tocam marunt pe un fund de bucatarie.
Intr-o cratita punem 2-3 linguri de ulei si prajim faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase, diluam treptat cu zeama de spanac pana cand se formeaza o ciulama mai consistenta. Punem si laptele (fiert inainte), amestecam continuu iar dupa ce aceasta ciulama a fiert putin adaugam si spanacul tocat. Incorporam bine spanacul in compozitie si mai lasam sa dea de doua ori in clocot, dupa care oprim aragazul si luam cratita de pe foc.
Piureul de spanac se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra si un ou ochi romanesc. Piure de spanac cu ou ou ochi romanesc, o mancare foarte gustoasa si sanatoasa.
Intr-o cratita punem 2-3 linguri de ulei si prajim faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase, diluam treptat cu zeama de spanac pana cand se formeaza o ciulama mai consistenta. Punem si laptele (fiert inainte), amestecam continuu iar dupa ce aceasta ciulama a fiert putin adaugam si spanacul tocat. Incorporam bine spanacul in compozitie si mai lasam sa dea de doua ori in clocot, dupa care oprim aragazul si luam cratita de pe foc.
Piureul de spanac se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra si un ou ochi romanesc. Piure de spanac cu ou ou ochi romanesc, o mancare foarte gustoasa si sanatoasa.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu