Placinta Cu Dovleac - Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa
Ingrediente:
·
2 dovleci
placintari
·
2 pachete
foi de placinta
·
12 lingurite
de zahar
·
25 ml de ulei
· scortisoara dupa gust
·
zahar pudra
Mod
de preparare:
Dovlecii se
spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Cel mai bun dovleac pentru placinta este dovleacul placintar, are samburi mai putini si este foarte gustos. Intr-un ceaun se pune putin
ulei si se caleste bine dovleacul, amestecand in continuu la foc mic. Cand este
aproape gata se adauga si zaharul si se mai lasa inca 5 minute pe foc. Se lasa
sa se raceasca putin dovleacul, in acest timp pregatim foile de placinta.
Se iau cate 3 foi de placinta pe care le ungem fiecare cu putin ulei, apoi le asezam una peste alta iar deasupra punem dovleac pe toata suprafata foilor de placinta. Presaram deasupra scortisoara si rulam ambele capete pana la mijloc, cand se vor intalni. Procedam la fel cu restul de foi de placinta, iar in final obtinem 8 suluri de placinta. Asezam frumos sulurile de placinta in tava. Incingem cuptorul si introducem tava cu placinta in cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Cand placinta cu dovleac este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie in bucati si se presara cu zahar pudra.
Se iau cate 3 foi de placinta pe care le ungem fiecare cu putin ulei, apoi le asezam una peste alta iar deasupra punem dovleac pe toata suprafata foilor de placinta. Presaram deasupra scortisoara si rulam ambele capete pana la mijloc, cand se vor intalni. Procedam la fel cu restul de foi de placinta, iar in final obtinem 8 suluri de placinta. Asezam frumos sulurile de placinta in tava. Incingem cuptorul si introducem tava cu placinta in cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Cand placinta cu dovleac este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie in bucati si se presara cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu