Peste La Gratar - Macrou La Gratar - Retete Cu Peste
Ingrediente:
- 2 pesti
macrou
- 1
capatana de usturoi
- 1 lamaie
- 2 linguri de ulei
- 1
lingurita de sare
Mod de preparare:
Macroul
este un peste mai gras, dar cu un gust foarte bun care se poate prepara in mai
multe feluri avand si avantajul de a se curata mai usor pentru ca nu are
solzi. Curatam pestii de intestine si le taiem capetele si cozile. Dupa ce i-am
curatat, ii spalam bine, ii presaram cu sare din belsug atat in interior cat si
in exterior. Lasam pestii in frigider 30 de minute cat sa-si ia gustul de sare. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu putina sare si ulei, adaugam putina apa si zeama de lamaie dupa gust.
Incingem bine gratarul si punem pestii sa se friga pe partea din interior prima data. Ii lasam cateva minute pe o parte, dupa care ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand s-au rumenit bine, ii scoatem pe o farfurie si ii putem manca cu mujdei de usturoi, sau stropiti cu zeama de lamaie alaturi de o mamaliguta calda. Pestele (macroul) la gratar este foarte bun si hranitor, nu are oase multe si merge foarte bine alaturi de un vin alb sau o bere rece.
POFTA BUNA!
Incingem bine gratarul si punem pestii sa se friga pe partea din interior prima data. Ii lasam cateva minute pe o parte, dupa care ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand s-au rumenit bine, ii scoatem pe o farfurie si ii putem manca cu mujdei de usturoi, sau stropiti cu zeama de lamaie alaturi de o mamaliguta calda. Pestele (macroul) la gratar este foarte bun si hranitor, nu are oase multe si merge foarte bine alaturi de un vin alb sau o bere rece.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu