Friptura De Porc - Ceafa De Porc La Cuptor - Friptura Glazurata
Ingrediente:
- ceafa
de porc (2-3 kg)
- 2
linguri de ulei de masline
- 2
linguri cu miere de albine
- 200
ml de vin alb
- 1
lingurita de sare
- 1
lingurita de piper macinat
- 1
lingurita de cimbru
- 1
lingurita de rozmarin
- 1
lingura de piper boabe
Mod de preparare:
Ceafa de porc se curata daca are grasime in exces, se spala si se lasa
putin la scurs. Se fac cateva incizii in carne cu varful cutitului, se
condimenteaza cu sare, piper, cimbru, rozmarin, se unge cu putin ulei de
masline si se lasa 20 de minute la rece.
Se pregateste o tava de cuptor unsa cu ulei de masline. Pentru un aspect
mai deosebit, se leaga carnea de porc sub forma de sul cu o ata (sfoara) mai groasa. Se
aseaza carnea, se adauga vinul si se introduce in cuptorul incins pentru 80-100 de minute (in functie de grosimea carnii). Pe parcurs se unge cu zeama din tava
periodic si se si intoarce carnea o data pe cealalta parte.
Cand carnea de porc este gata se unge cu miere de albine din 10 in 10 minute
pana se formeaza o crusta (30 minute). La final friptura de porc se orneaza cu boabe de piper sau rozmarin. Friptura de porc glazurata se taie felii si se serveste fiebinte.
POFTA BUNA!
O adevarata friptura de Craciun!
RăspundețiȘtergere