Retete Cu Nuca De Cocos - Retete Cu Fulgi De Cocos
Ingrediente:
- 1
nuca de cocos sau 200 g de fulgi de nuca de cocos
- 900 ml de apa
Mod de preparare:
O
nuca buna de cocos trebuie sa fie mare si plina cu lichid, deci trebuie sa
tinem cont de aceste detalii cand cumparam nuca de cocos. Pentru a prepara
lapte de cocos avem nevoie de o nuca de cocos (sau 200 g de fulgi de nuca de cocos), o bucata de tifon, o strecuratoare si trei vase.
Nuca de cocos are coaja foarte tare, iar pentru a o sparge o vom tine in palma mainii stangi iar cu mana dreapta o vom lovi in
mijoc cu dosul unui cutit mare sau cu un ciocan, rotind mereu nuca de cocos
pana cand in final se va sparge si se va desface in 2 bucati (ca un ou).
In interior daca nuca este proaspata, trebuie sa contina un lichid de culoare
transparenta, cu un gust bun si dulceag de cocos. Daca nu are lichid deloc sau
daca lichidul este acrisor, atunci nuca de cocos este veche.
Desprindem cu un cutit miezul de nuca de cocos de pe coaja, dupa care il taiem in bucati mai mici. Putem sa maruntim bucatile obtinute in blender, sau sa le radem pe razatoarea mica. Dupa ce am obtinut fulgii de nuca de cocos ii punem intr-un vas. Intre timp punem apa sa fiarba. Turnam jumatate din cantitatea de apa peste fulgii de cocos si ii lasam sa se hidrateze timp de 10-15 minute, dupa care ii amestecam bine cu mana si ii strecuram intr-un vas cu ajutorul tifonului asezat peste strecuratoare, luam si tifonul si-l stoarcem bine. Dupa ce am scurs bine laptele de cocos, punem fulgii de cocos din nou in castron si turnam deasupra lor restul de apa fiarta ramasa si procedam la fel (incalzim apa daca s-a racit).
Desprindem cu un cutit miezul de nuca de cocos de pe coaja, dupa care il taiem in bucati mai mici. Putem sa maruntim bucatile obtinute in blender, sau sa le radem pe razatoarea mica. Dupa ce am obtinut fulgii de nuca de cocos ii punem intr-un vas. Intre timp punem apa sa fiarba. Turnam jumatate din cantitatea de apa peste fulgii de cocos si ii lasam sa se hidrateze timp de 10-15 minute, dupa care ii amestecam bine cu mana si ii strecuram intr-un vas cu ajutorul tifonului asezat peste strecuratoare, luam si tifonul si-l stoarcem bine. Dupa ce am scurs bine laptele de cocos, punem fulgii de cocos din nou in castron si turnam deasupra lor restul de apa fiarta ramasa si procedam la fel (incalzim apa daca s-a racit).
Obtinem astfel 900 ml lapte de cocos, foarte gustos si aromat, cu un
gust usor dulceag pe care-l lasam sa se raceasca si apoi il putem servi ca
atare, sau il putem utiliza in diferite retete de post. Daca lasam laptele de
cocos intr-un vas nemiscat cateva ore, vom constata ca deasupra lui se formeaza o
pojghita subtire de unt de cocos, care poate fi folosita in diverse retete de
prajituri de post. Daca nu dorim sa folosim acest unt de cocos, atunci amestecam bine untul cu laptele si vom
obtine un lapte mai gras si mai consistent de cocos.
Laptele de cocos este nu numai foarte gustos dar si plin de vitamine si minerale: C, E, B1, B3, B5, B6, Calciu, Sodiu, Fier, Magneziu, Fosfor. Este foarte bun pentru sanatate. Laptele de cocos tinut la frigider si consumat pe timpul verii este o bautura racoritoare cu proprietati vitaminizante si remineralizante.
Laptele de cocos este nu numai foarte gustos dar si plin de vitamine si minerale: C, E, B1, B3, B5, B6, Calciu, Sodiu, Fier, Magneziu, Fosfor. Este foarte bun pentru sanatate. Laptele de cocos tinut la frigider si consumat pe timpul verii este o bautura racoritoare cu proprietati vitaminizante si remineralizante.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu