Tarta cu visine

Tarta Cu Fructe - Retete De Prajituri - Prajitura Cu Visine


tarta, tarta cu visine, tarta cu fructe, retete tarta, reteta tarta, prajitura cu visine, retete de prajituri, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare tarta cu visine, dulciuri si prajituri de casa, retete cu fructe, retete cu visine,

Ingrediente:

  • ½ kg de visine
  • 4 linguri de faina
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt mare


Mod de preparare:

     Visinele se spala, se curata de codite si li se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, galbenusurile se bat pana isi maresc volumul. Galbenusurile se incorporeaza usor in albusuri amestecand de sus in jos cu o furculita. Separat se amesteca praful de copt cu faina si se adauga putin cate putin peste oua si se amesteca usor.
     Folosim o tigaie Zepter cu capac. Se pune pe foc vasul Zepter si se incalzeste, se adauga zaharul si se caramelizeaza pana cand zaharul devine ca o miere (nu se arde), se intinde zaharul si pe peretii tigaii rotind cu grija vasul. Se adauga deasupra visinele scurse putin de zeama, astfel incat visinele sa acopere tot fundul vasului, apoi se toarna peste ele compozitia de blat si se niveleaza usor. Se acopera tigaia cu capac si se lasa la foc mic pana cand acul indicator ajunge in zona verde. Dupa ce tarta cu fructe este gata, se ia tigaia de pe foc si se mai lasa 2-3 minute acoperita, apoi se ia capacul si se acopera vasul cu un platou dupa care se intoarce vasul invers, tarta fiind asezata cu blatul in jos si visinele deasupra. 
     Tarta cu visine se serveste rece, iar daca dorim putem sa adaugam si putina frisca. Tarta cu visine, o prajitura cu visine excelenta, proaspata si aromata, cu visine din belsug potrivita in zilele calduroase de vara sau oricand ne e pofta de un desert cu visine dulci-acrisoare.
POFTA BUNA! 
ingrediente pentru tarta cu fructe, ingrediente pentru tarta cu visine, cum se prepara tarta cu fructe, cum facem tarta cu visine, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri cu fructe, retete zepter, tarta la zepter,

ingrediente pentru tarta cu fructe, ingrediente pentru tarta cu visine, cum se prepara tarta cu fructe, cum facem tarta cu visine, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri cu fructe, retete zepter,

zahar caramelizat, retete si preparate culinare zahar caramelizat pentru dulciuri si prajituri cu fructe, retete zepter, dulciuri la zepter, prajituri la zepter,

preparare tarta cu fructe, preparare tarta cu visine, retete si preparate culinare de dulciuri si prajituri cu fructe, cum se prepara tarta cu visine, retete cu visine, retete cu fructe,



tigaie zepter, retete si preparate culinare la zepter, oala zepter, mancare la zepter, tarta la zepter,

preparare tarta cu fructe, preparare tarta cu visine, retete si preparate culinare de dulciuri si prajituri cu fructe, cum se prepara tarta cu fructe,

tarta, tarta cu visine, tarta cu fructe, retete tarta, reteta tarta, prajitura cu visine, retete de prajituri, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare tarta cu visine, dulciuri si prajituri de casa, retete cu fructe, retete cu visine,

tarta, tarta cu visine, tarta cu fructe, retete tarta, reteta tarta, prajitura cu visine, retete de prajituri, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare tarta cu visine, dulciuri si prajituri de casa, retete cu fructe, retete cu visine,

tarta, tarta cu visine, tarta cu fructe, retete tarta, reteta tarta, prajitura cu visine, retete de prajituri, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare tarta cu visine, dulciuri si prajituri de casa, retete cu fructe, retete cu visine,

tarta, tarta cu visine, tarta cu fructe, retete tarta, reteta tarta, prajitura cu visine, retete de prajituri, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare tarta cu visine, dulciuri si prajituri de casa, retete cu fructe, retete cu visine,

3 comentarii:

  1. Si daca nu avem vas Zepter ,ce facem ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) N-am incercat dar cred ca merge facuta si intr-o tigaie cu fundul mai gros, important e sa aiba capac si timp de 10 minute sa nu se umble la ea, apoi se incearca daca e gata.

      Ștergere