Tarta Cu Fructe - Retete De Prajituri - Prajitura Cu Visine
Ingrediente:
- ½ kg de visine
- 4 linguri de faina
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- 1 praf de copt mare
Mod de
preparare:
Visinele se spala, se curata de codite si
li se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma,
galbenusurile se bat pana isi maresc volumul. Galbenusurile se incorporeaza
usor in albusuri amestecand de sus in jos cu o furculita. Separat se amesteca praful de copt cu
faina si se adauga putin cate putin peste oua si se amesteca usor.
Folosim o
tigaie Zepter cu capac. Se pune pe foc vasul Zepter si se incalzeste, se adauga
zaharul si se caramelizeaza pana cand zaharul devine ca o miere (nu se arde), se intinde
zaharul si pe peretii tigaii rotind cu grija vasul. Se adauga deasupra visinele scurse putin de
zeama, astfel incat visinele sa acopere tot fundul vasului, apoi se toarna peste ele
compozitia de blat si se niveleaza usor. Se acopera tigaia cu capac si se lasa la foc mic pana
cand acul indicator ajunge in zona verde. Dupa ce tarta cu fructe este gata, se ia tigaia de pe foc si se mai lasa 2-3 minute acoperita,
apoi se ia capacul si se acopera vasul cu un platou dupa care se intoarce vasul
invers, tarta fiind asezata cu blatul in jos si visinele deasupra.
Tarta cu visine se serveste rece, iar daca dorim putem sa adaugam si putina frisca. Tarta cu visine, o prajitura cu visine excelenta, proaspata si aromata, cu visine din belsug potrivita in zilele calduroase de vara sau oricand ne e pofta de un desert cu visine dulci-acrisoare.
Tarta cu visine se serveste rece, iar daca dorim putem sa adaugam si putina frisca. Tarta cu visine, o prajitura cu visine excelenta, proaspata si aromata, cu visine din belsug potrivita in zilele calduroase de vara sau oricand ne e pofta de un desert cu visine dulci-acrisoare.
POFTA BUNA!
Cea mai buna! Nota 10!
RăspundețiȘtergereSi daca nu avem vas Zepter ,ce facem ????
RăspundețiȘtergere:) N-am incercat dar cred ca merge facuta si intr-o tigaie cu fundul mai gros, important e sa aiba capac si timp de 10 minute sa nu se umble la ea, apoi se incearca daca e gata.
Ștergere