Peste Macrou La Gratar Cu O Garnitura De Saksuka Israeliana
Ingrediente:
- 2-4 pesti macrou
- 4 ardei kapia mari
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 cepe potrivite
- 6 rosii mari coapte bine
- 4 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura de bulion
- 8 linguri de vin alb sau rosu
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- ½ lingurita de cimbru
- 2 lingurite de sos tabasco
Mod de
preparare:
Saksuka cu peste la gratar, o combinatie de peste la gratar
si saksuka israeliana fara oua. Vom servi saksuka
israeliana ca garnitura
la un gratar
de peste, un peste cu carnea alba cum ar fi pestele
macrou este excelent, nu are oase si este si foarte gustos. La
prepararea acestui fel de mancare shakshouka pe langa ingredientele de culoare rosie care
predomina in mod normal acestui preparat (rosii, ardei kapia, pasta de tomate, sos
tabasco), vom face o mica exceptie deoarece folosim peste in
loc de ou si vom adauga si ardei gras galben care va da un plus de gust si aroma preparatului. Daca
nu avem sos
tabasco nu este nici o problema, vom improviza putin folosind doua
sau trei ciusti rosii iuti curatate de samburi si taiate bucatele mici, o
lingurita rasa de otet si ½ lingurita de zahar pentru a suplini pe cat posibil gustul special al sosului tabasco.
Saksuka israeliana originala se
prepara ca aici, iar sosul
tabasco se prepara ca aici. Pestele
macrou se curata bine si se spala, se taie la dimensiunea dorita,
se sareaza si se pastreaza la rece cat timp preparam saksuka. Legumele
proaspete se curata si se spala bine sub jet de apa. Ardeii se taie
fideluta, rosiile se taie
cubulete, ceapa si usturoiul se
taie mic. Se incinge ulei intr-o craticioara si se
caleste ceapa cateva minute, se adauga ardeii si se continua fierberea inabusit
la foc mic pana cand ardeii sunt aproape gata. Se adauga rosiile, bulionul si
se condimenteaza dupa gust cu sare, piper,
boia, usturoi, vin si sos tabasco. Se continua
fierberea pana cand sosul se leaga. Saksuka este
gata in aproximativ 20-30 de minute.
Pestele la gratar se
prepara asa. Pestele macrou condimentat
dinainte se frige pe gratar
sau grill pe ambele parti pana cand este gata. Cand pestele la gratar este
gata se serveste alaturi de o garnitura formata
dintr-un preparat israelian cu rosii placut picant cum este saksuka. Saksuka cu peste la gratar se
serveste fierbinte fiind un preparat cu
peste si legume delicios.
Pofta Buna!
O combinatie reusita, cu un gust foarte bun!
RăspundețiȘtergere