Hamsii De Marea Neagra Prajite - Hamsii Prajite Cu Mujdei De Usturoi
Ingrediente:
- 1 kg de hamsii de Marea Neagra
- 1 lingurita de sare
- 50 g de faina
- ulei pentru prajit
Mod de
preparare:
Hamsii din Marea Neagra, un peste din Marea Neagra foarte
gustos prajit, crocant si cu un gust specific de peste marin. Curatam
hamsia de cap si de mate, dar daca pestele este mai marisor il putem lasa
si cu cap, cu conditia sa-i scoatem branhiile. Dupa ce i-am curatat, ii spalam
bine cu apa rece din belsug si ii punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Presaram deasupra lor sare, ii amestecam usor si ii lasam la rece minim 15 minute inainte de a-i prepara.
Intr-o farfurie punem putina faina si dam pestii prin faina, dupa care ii
punem sa se prajeasca intr-o tigaie cu ulei incins. Ii prajim pana cand se rumenesc frumos si ii
scoatem pe un servetel sa se scurga de ulei. Hamsii prajite, se servesc
fierbinti si merg foarte bine cu mujdei de usturoi si felii de lamaie, alaturi
de un vin alb rece. Hamsii prajite cu mujdei de usturoi, un preparat din peste care alaturi de o mamaliguta calda satisface orice gust culinar. O alta reteta cu hamsii: peste pane cu marar.
POFTA BUNA!
Pestisori frumosi si gustosi care sunt pe gustul meu!
RăspundețiȘtergere