Gris cu lapte si zahar ars

Gris Cu Lapte - Gris Cu Lapte Si Zahar Caramel


gris cu lapte, dulciuri, budinca de gris cu lapte, reteta gris cu lapte, deserturi, gris cu lapte reteta, lapte cu gris, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din gris, preparate din lapte, retete culinare, retete pentru copii, hrana copii, mancare copii, gris cu lapte si zahar caramel, gris cu zahar ars, retete de mancare,
Ingrediente:

  • 1 l de lapte de vaca
  • 6 linguri de gris
  • 3 linguri de zahar
  • un varf lingurita de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • sirop de zahar ars


Mod de preparare:

     Gris cu lapte, un desert delicios ce ne aminteste cu placere de copilarie. Cui nu-i place grisul cu lapte? Un castronel cu gris cu lapte ornat cu o deliciosa dulceata de visine sau zahar caramel, satisface orice pretentie culinara. Dar cum se prepara grisul cu lapte?
     Intr-o craticioara se fierbe laptele cu un praf de sare. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga doua linguri de zahar, zahar vanilat, gris (in ploaie) si se mesteca continuu cu grija ca grisul sa nu faca cocoloase. Se fierbe compozitia timp de 5 minute la foc mic sau pana la consistenta dorita. Cand grisul cu lapte este gata, se adauga si cealalta lingura de zahar, se amesteca bine si se ia craticioara cu gris de pe foc.    
     Intr-un ibric sau tigaie se pun 2- 3 linguri de zahar si se ard la foc mic pana cand zaharul s-a topit si devine aramiu, dar nu prea mult sa nu se amarasca. Se adauga 2- 3 linguri de apa si se mai dau cateva clocote pana cand zaharul ars s-a dizolvat si s-a format un sirop de zahar arsGrisul cu lapte se rastoarna in castronele, farfurioare sau diverse forme si se orneaza cu zahar ars deasupra. Se serveste fierbinte dar este foarte gustos si caldut sau rece de la frigider. 
     O alta modalitate de preparare. Se caramelizeaza zahar intr-o forma si se roteste vasul pana cand zaharul ars acopera si peretii vasului, apoi se rastoarna grisul cu lapte gata preparat in forma cu zahar ars. Cand s-a racit, forma cu gris cu lapte se acopera cu o farfurie si se intoarce invers rezultand un aspectos desert format din gris cu lapte si zahar arsGris cu lapte si zahar ars, o combinatie savuroasa foarte usor de facut, ideala pentru copii dar si pentru cei mari. Gris cu lapte si zahar caramel, gustos e putin zis! 
POFTA BUNA! 

ingrediente gris cu lapte, cum se prepara grisul cu lapte, cum facem gris cu lapte, cum preparam gris cu lapte, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din lapte, preparate din gris, retete culinare, preparare dulciuri si deserturi, retete mancare pentru copii, hrana copii, dulciuri copii preparare,

lapte proaspat, lapte, lapte de vaca, lapte de vaca fiert, preparare gris cu lapte, retete pentru copii, mancare pentru copii, lapte de tara, retete cu lapte, preparate din lapte, lapte pentru copii, hrana copii, mancare copii,

gris cu lapte, preparare gris cu lapte, budinca de gris cu lapte, reteta gris cu lapte, dulciuri, deserturi, gris cu lapte reteta, lapte cu gris, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din gris, preparate din lapte, retete culinare, retete pentru copii, hrana copii, mancare copii,

gris cu lapte, dulciuri, budinca de gris cu lapte, reteta gris cu lapte, deserturi, gris cu lapte reteta, lapte cu gris, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din gris, preparate din lapte, retete culinare, retete pentru copii, hrana copii, mancare copii, retete de mancare,

gris cu lapte, dulciuri, budinca de gris cu lapte, reteta gris cu lapte, deserturi, gris cu lapte reteta, lapte cu gris, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din gris, preparate din lapte, retete culinare, retete pentru copii, hrana copii, mancare copii, gris cu lapte si zahar caramel, gris cu zahar ars, retete de mancare,

gris cu lapte, dulciuri, budinca de gris cu lapte, reteta gris cu lapte, deserturi, gris cu lapte reteta, lapte cu gris, retete cu gris, retete cu lapte, preparate din gris, preparate din lapte, retete culinare, retete pentru copii, hrana copii, mancare copii, gris cu lapte si zahar caramel, gris cu zahar ars, retete de mancare,

Un comentariu: