Gris Cu Lapte - Gris Cu Lapte Si Zahar Caramel
Ingrediente:
- 1 l de lapte de vaca
- 6 linguri de gris
- 3 linguri de zahar
- un varf lingurita de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat
- sirop
de zahar ars
Mod de
preparare:
Gris cu lapte,
un desert delicios ce ne aminteste cu placere de copilarie. Cui nu-i place grisul cu lapte? Un castronel cu gris cu lapte ornat
cu o deliciosa dulceata de visine sau zahar caramel, satisface orice pretentie culinara. Dar
cum se prepara grisul cu lapte?
Intr-o craticioara se fierbe laptele cu un
praf de sare. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga doua linguri de zahar, zahar
vanilat, gris (in ploaie) si se mesteca continuu cu grija ca grisul sa nu faca cocoloase. Se fierbe
compozitia timp de 5 minute la foc mic sau pana la consistenta dorita. Cand grisul cu lapte este gata, se adauga si
cealalta lingura de zahar, se amesteca bine si se ia craticioara cu gris de pe foc.
Intr-un ibric sau tigaie se pun 2- 3 linguri
de zahar si se ard la foc mic pana cand zaharul s-a topit si devine aramiu, dar
nu prea mult sa nu se amarasca. Se adauga 2- 3 linguri de apa si se mai dau cateva clocote pana cand zaharul ars s-a dizolvat si s-a format un sirop de zahar ars. Grisul cu
lapte se rastoarna in castronele, farfurioare sau diverse forme si se
orneaza cu zahar ars deasupra. Se
serveste fierbinte dar este foarte gustos
si caldut sau rece de la frigider.
O alta modalitate de preparare. Se caramelizeaza zahar intr-o forma si se roteste vasul pana cand zaharul ars acopera si peretii vasului, apoi se rastoarna grisul cu lapte gata preparat in forma cu zahar ars. Cand s-a racit, forma cu gris cu lapte se acopera cu o farfurie si se intoarce invers rezultand un aspectos desert format din gris cu lapte si zahar ars. Gris cu lapte si zahar ars, o combinatie savuroasa foarte usor de facut, ideala pentru copii dar si pentru cei mari. Gris cu lapte si zahar caramel, gustos e putin zis!
O alta modalitate de preparare. Se caramelizeaza zahar intr-o forma si se roteste vasul pana cand zaharul ars acopera si peretii vasului, apoi se rastoarna grisul cu lapte gata preparat in forma cu zahar ars. Cand s-a racit, forma cu gris cu lapte se acopera cu o farfurie si se intoarce invers rezultand un aspectos desert format din gris cu lapte si zahar ars. Gris cu lapte si zahar ars, o combinatie savuroasa foarte usor de facut, ideala pentru copii dar si pentru cei mari. Gris cu lapte si zahar caramel, gustos e putin zis!
POFTA BUNA!
Desertul copilariei...foarte bun!
RăspundețiȘtergere