Madlene - Reteta Madlene Cu Ciocolata
Ingrediente:
- 160 g de faina
- 3 oua
- 125 g de unt
- 120 g de zahar pudra
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura de cacao
- 1 ciocolata cu lapte
- 1 praf de sare
Mod de
preparare:
Untul se lasa sa se topeasca la
temperatura camerei, pana cand devine moale si se poate mixa foarte usor fara
sa se taie. Zaharul este bine sa fie pudra, pentru a se mixa si el foarte
repede impreuna cu untul. Se pune untul moale intr-un castron si se mixeaza
impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana cand se amesteca bine. Se
adauga pe rand ouale si un praf de sare, unul cate unul si se mixeaza in continuare pana cand s-au
integrat complet in compozitie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se
adauga treptat in compozitie pana cand se obtine o compozitie cremoasa, ca o
smantana mai groasa si mai consistenta. Compozitia este pentru 16 madlene.
Intr-un castron mai mic se pune o
lingura de cacao si se amesteca cu 2 linguri de compozitie de madlene, pana cand se
dizolva complet si se obtine o crema neagra, pe care o vom folosi in combinatie
cu crema alba pregatita anterior.
Pregatim o tava speciala pentru madlene (briose),
punem hartiutele speciale in fiecare forma si apoi le umplem pe jumatate cu
crema alba de madlene, adaugam cate un cub de ciocolata iar deasupra punem putina
compozitie neagra. Continuam asemanator cu toate formele, dupa care punem tava
in cuptorul preincalzit sa se coaca la foc potrivit aproximativ 30- 35 de minute.
Cand madlenele sunt gata, frumos crescute si rumenite le scoatem din cuptor, le lasam
putin sa se raceasca si apoi le putem servi.
Madlene cu ciocolata, un desert moale si pufos,
foarte gustos, cu un gust bun si o aroma deosebita de vanilie si ciocolata,
care merg foarte bine oricand si plac tuturor, atat celor mici dar si celor
mari. Madlene, o prajitura deosebita cu un aspect inbietor!
POFTA BUNA!
Alte retete: Madlene cu cacao Briose cu visine Briose cu ciocolata Cornulete crocante cu nuca Mousse de ciocolata Prajitura Sah Pricomigdale cu nuca
Delicioase!
RăspundețiȘtergere