Tocanita De Ceapa Cu Porc - Tocanita De Ceapa Si Carne
Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpa de
porc)
- 2 kg de ceapa galbena
- 3 linguri untura de porc (ulei)
- 1 legatura de marar verde
- 1 lingurita cu varf de faina
- 3 linguri bulion
- ½
lingurita de piper boabe sau macinat
- ½
lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 foaie de dafin
- 3- 4 cani de apa
Mod de
preparare:
Ca si tocanita de ceapa cu carne de pui, o alta mancare la fel de gustoasa este si tocanita de ceapa cu carne de porc. Carnea din pulpa
de porc se portioneaza, se taie bucati potrivit de mari. Intr-un ceaun se
incing cateva linguri de ulei sau untura de porc si se prajeste carnea cu un
praf de sare, se inabuse carnea amestecand-o din cand in cand pana cand este
aproape gata. Cand carnea prinde o culoare placut aramie se scoate intr-o
farfurie.
Ceapa se curata, se spala si se taie dupa
preferinta fideluta sau marunt. Dupa ce carnea a fost scoasa din ceaun se
adauga ceapa. Ceapa se caleste inabusit stropind-o din cand in cand cu putina apa, se
adauga o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca. Intr-o ceasca se dizolva
faina in putina apa pana devine o pasta. Cand ceapa este calita se adauga pasta
de tomate, iar dupa cateva clocote se adauga carnea de porc prajita si faina
dizolvata in apa. Se completeaza cu apa pana la consistenta dorita, se
condimenteaza dupa gust cu piper boabe sau macinat, boia de ardei dulce si se mai fierbe inca 15 minute.
Cand tocanita este gata, se mai potriveste
gustul de sare si se adauga mararul verde tocat marunt. Tocanita de ceapa, o
reteta traditionala de mancare cu carne de porc delicioasa din bucataria romaneasca care se serveste alaturi de o
mamaliguta calda.
POFTA BUNA!
O tocanita delicioasa!
RăspundețiȘtergere