Reteta Chec Pufos Cu Visine Si Cacao - Retete Prajitura Cu Visine
Ingrediente:
- 1 +½ cana de faina
- 7 oua
- 1 +½ cana de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita de sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura de ulei
- 300- 400 g de visine proaspete
sau congelate
- 1 lingurita cacao
Mod de
preparare:
Ouale se separa de albusuri si
galbenusuri. Intr-un castron se bat bine albusurile impreuna cu un praf de sare
si jumatate din cantitatea de zahar pana cand se obtine o bezea consistenta.
Separat intr-un
alt castron se bat galbenusurile impreuna cu un praf de sare, zaharul vanilat si
restul de zahar, pana cand zaharul se dizolva si galbenusurile isi dubleaza
volumul si se albesc. La sfarsit se adauga putin ulei si se mai mixeaza putin impreuna.
Faina
se amesteca cu praful de copt, iar visinele fara samburi se scurg de zeama. Peste
albusurile batute spuma se adauga treptat crema de galbenusuri amestecand usor
cu o furculita de jos in sus pana cand se incorporeaza complet. Peste
compozitia astfel obtinuta se adauga si faina putin cate putin, ametecand usor
pana cand s-a incorporat toata.
Se iau 2 tavi de chec si se tapeteaza cu foaie
de copt unsa cu putin unt. Se toarna compozitia in tavile de chec pana cand se
acopera fundul tavilor, dupa care se presara cate un strat de visine. Se
acopera cu inca un strat de compozitie urmat de alt strat de visine, peste care
se adauga ultimul strat de compozitie.
Se opresc 2 linguri din compozitie si se
amesteca bine cu 1 lingurita de cacao, dupa care se orneaza dupa preferinta checurile deasupra. Se introduc tavile in
cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit timp de 40- 50 de minute, pana cand chec-ul este gata. Se incearca cu o scobitoare daca s-au copt, iar daca sunt gata se scot
din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se taie felii si se
aseaza frumos pe un platou.
Chec cu visine, un desert minunat, pufos si dulce-acrisor cu multe visine care se face foarte usor si este bun si gustos. Chec pufos cu
visine si cacao, un desert minunat cu o aroma imbietoare. Pandispan cu visine, un preparat deosebit potrivit la orice ocazie sau oricand ne dorim ceva dulce si gustos care place tuturor.
POFTA BUNA!
Nota 10!
RăspundețiȘtergere