Mancare De Spanac Cu Ou - Reteta Mancare De Spanac
Ingrediente:
- 500 g de spanac proaspat
- 2 oua
- 1 ceapa
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper macinat
- 2-3 linguri de ulei
Mod de
preparare:
Spanacul se curata de codite astfel incat
sa ramana doar frunzele, dupa care se spala bine cu multa apa rece. Se pune o
oala cu apa si sare sa fiarba, iar dupa ce apa a fiert se pune spanacul si se
lasa sa se opareasca 5 minute, pana cand frunzele de spanac se inmoaie.
Este foarte important sa
nu fierbem spanacul prea mult, pentru ca oricum el fierbe foarte repede, dar si
pentru a nu-si pierde calitatile si culoarea verde. Dupa ce spanacul este
oparit se scoate intr-o sita si se trece sub jet de apa rece, dupa care se lasa
sa se scurga bine de zeama. Dupa ce s-a scurs bine se toaca marunt. Ceapa se curata
de coaja, se spala si se taie marunt. Ouale se sparg intr-un castronas.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei apoi
se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca bine pana cand ceapa se inmoaie si devine
lucioasa. Cand ceapa este gata se adauga in tigaie spanacul oparit si tocat marunt si se mai calesc
impreuna pana cand zeama se evapora, timp de 5-7 minute. Ouale se bat intr-un
castron impreuna cu un praf de sare, dupa care se toarna in tigaie si se
amesteca repede pana cand incep sa se lege impreuna cu spanacul. Se mai lasa pe
foc inca 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust si apoi se opreste
aragazul.
Spanacul cu ou se poate servi cald alaturi
de oua ochiuri sau ca garnitura alaturi de friptura de pui sau de porc. Spanac
cu ou, un preparat deosebit de gustos si hranitor, simplu, rapid si usor de
preparat, care are multe calitati si un gust aparte, de care nu te mai saturi.
POFTA BUNA
Foarte buna si sanatoasa!
RăspundețiȘtergere