Peste Chefal La Gratar - Retete Cu Chefal - Preparate Din Peste
Ingrediente:
- peste
chefal
- sare dupa gust
- lamaie
Mod de
preparare:
Chefalul
sau singhilul, este un peste marin cu o carne alba si foarte gustoasa, avand putine
oase asemanator macroului, deosebit de gustos preparat la gratar, saramura, marinat
sau crud si afumat. O reteta de
peste chefal fript la gratar este urmatoarea:
Pestele chefal se curata de solzi,
intestine si urechi, apoi se spala bine cu apa rece, se sareaza in interior si
exterior si se tine la rece timp de 1-2 ore sa-si ia gust.
Chefalul se poate
prepara intreg cu tot cu cap sau se poate taia bucati la dimensiunea dorita, in
functie de marimea pestelui. Se pregateste un gratar, iar cand gratarul este
bine incins se asaza frumos pestele. Pestele se intoarce pe toate partile pana cand
este bine facut si frumos rumenit. Pestele chefal se serveste fierbinte cu un
mujdei de usturoi si zeama de lamaie.
Pestele chefal la gratar se mai poate
servi si intr-o saramura foarte gustoasa cu multe legume.
Legumele se frig la
gratar (rosii, ardei capia, ciusca iute), apoi se curata de coaja, ciusca si
ardeii fara samburi si cotor se taie fasii iar rosiile se paseaza. Se piseaza
cativa catei de usturoi si se amesteca in compozitia de rosii si ardei copti, apoi
se potriveste gustul de sare. Pestele chefal taiat bucati si fript la gratar se
baga in sosul preparat anterior si se lasa cateva minute sa-si ia gust, apoi se poate servi.
Chefal la gratar, un preparat deosebit din peste cu carnea aba, frageda si gustoasa, cu oase putine care se serveste fript la gratar cu lamaie sau cu mujdei de usturoi alaturi de un vin alb bun si o mamaliguta calda. Peste chefal la gratar, o reteta de peste delicioasa!
POFTA BUNA!
Un peste excelent pregatit la gratar cu o carne alba, frageda, foarte buna!
RăspundețiȘtergereChefal, pe disc, putin ulei masline, putin ustoroi diluat. Are nevoie de oxigenare.
RăspundețiȘtergere