Retete De Mancare Chinezeasca Cu Taitei Piept De Pui Si Legume
O reteta de mancare gustoasa si simplu de
preparat, inspirata din bucataria chinezeasca si adaptata putin pentru bucataria
romaneasca, este reteta de taitei preparati la tigaie cu piept de pui si legume.
In reteta originala de mancare chinezeasca se fiolosesc taitei de orez si sos
de soia pe care eu le-am inlocuit dupa gustul meu cu taitei cu ou si sos
tabasco, dar procedeul de preparare ramanand acelasi.
Dar cum gatim o mancare chinezeasca
perfecta? Ca ingrediente folosim: 1 piept de pui; 500 g taitei cu ou; 2 ardei
capia rosu; 1 ardei gras galben; 1 ceapa; 1 morcov; 1 ciusca iute; 5 ciuperci
potrivite; 4 linguri ulei de masline; 2 linguri de vin alb; 1 ligurita de
faina; 1 ceasca de apa; 1 lingurita de sare; ½ lingurita de piper macinat; ½
lingurita de boia de ardei iute; 50 g de alune prajite; 3 linguri de sos tabasco (dupa gust). Daca nu avem sos tabasco atunci mai adaugam 2 ciusti iuti
si 1 lingurita de otet. Reteta este pentru 6 persoane si se prepara in aproximativ 30-40 de
minute.
In primul rand se fierb taiteii. Pentru un
gust mai bun taiteii cu ou se fierb in supa de carne timp de 10 minute, apoi se
opreste focul si se mai lasa 10 minute ca taiteii sa se umfle frumos, dupa care
se scot intr-o sita, se clatesc usor cu apa rece si se lasa sa se scurga de zeama.
Daca folosim taitei de orez, atunci acestia se pun in apa rece si se lasa la
inmuiat. Dupa ce am terminat cu taiteii pregatim celelalte ingrediente. Pieptul
de pui se taie fasii, se condimenteaza cu putina sare si piper si se pune
intr-o farfurioara. Toate legumele se curata si se spala. Ceapa se taie solzi,
ardeii si morcovul se taie fasii, ciupercile se taie felii si ciusca iute se
taie mic. Alunele se curata de coaja.
Intr-o tigaie incingem ulei de masline si
prajim bucatile de piept de pui, apoi adaugam legumele si amestecam. Totul
merge la foc iute, cand legumele sunt pe jumatate patrunse se adauga sos tabasco si putin vin, punem alunele, condimentam dupa gust cu piper, sare, boia de
ardei iute, iar dupa ce amestecam bine punem faina si ceasca de apa. O sa se formeze un sos gros si picant iar legumele nu trebuie sa fie exagerat de fierte. Fierbem 5
minute, apoi adaugam taiteii si amestecam. Mancarea se serveste fierbinte dar este la fel de gustoasa si rece.
Mancare chinezeasca cu taitei, piept de pui si legume preparate la tigaie, o mancare delicioasa cu un gust picant specific bucatariei asiatice, o reteta rapida si usor de preparat. O mananci oricand cu placere si poate constitui fara probleme felul principal dintr-un meniu pentru masa de pranz, fiind o mancare consistenta si hranitoare. Poate vrei sa vezi si alte retete delicioase: piept de pui cu legume si susan sau pui shanghai. 好胃口
Pofta Buna!
Interesanta reteta asiatica!
RăspundețiȘtergere