Mancare De Vinete - Retete De Post - Tocanita De Vinete De Post
O mancare de vinete de post gustoasa
si delicioasa este tocanita de vinete preparata cu multe legume. Reteta de
mancare se prepara deosebit de usor in aproximativ 90 de minute, iar ingredientele
sunt necesare pentru 6- 8 portii. Pentru prepararea retetei avem nevoie de: 3 vinete normale, 2 cepe
galbene, 2 cepe rosii, 3 morcovi potriviti, ½ telina radacina, 6 catei de
usturoi, 2 rosii bine coapte, 2 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute, 2
linguri de ulei, 500 ml suc de rosii, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper,
patrunjel verde.
Cum facem o mancare de vinete buna? In
primul rand ne ocupam de vinete, le spalam bine si le curatam de coaja, le
taiem felii si le presaram cu sare, apoi le punem intr-o sita sa se scurga de
zeama timp de 30 de minute. Dupa acest timp incalzim apa suficienta intr-o oala si punem
vinetele sa mai stea inca 30 de minute in apa calda. Cat timp stau vinetele in
apa ne ocupam de celelalte legume, le curatam si le spalam apoi le taiem in
felul urmator: ceapa o taiem fideluta, morcovii rondele, ardeii fasii,
usturoiul si ciusca feliute, patrunjelul marunt, iar telina si rosiile cubulete.
Vinetele se scurg bine de zeama neagra rezultata si se taie bucati sau felii
mai mari.
Intr-o cratita incingem putin ulei si
prajim intai vinetele, le prajim inabusit pana cand sunt 90% gata, apoi le scoatem
cu o paleta intr-o farfurie. Eu calesc intai vinetele deaoarece o sa le adaug aproape
de final in mancare, pentru ca vreau ca vinetele sa ramana cat mai intregi. In
uleiul ramas cu gust de vinete calim cateva minute ceapa, apoi adaugam telina
si morcovul, iar la sfarsit ardeiul, ciusca iute si rosia taiata cubulete. Le
amestecam pe foc, adaugam sare, le stropim cu putina apa si le inabusim cateva
minute, apoi punem sucul de rosii si le fierbem timp de 15 de minute, pana cand
toate legumele sunt aproape facute.
La final adaugam si vinetele si usturoiul,
condimentam dupa gust cu sare si piper si continuam fierberea pana cand toate
legumele sunt gata si se formeaza un sos legat si gros.
Se adauga verdeata tocata marunt si
se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta calda sau o paine de casa
proaspata. Tocana de vinete, o mancare consistenta, o reteta de post gustoasa care este la fel de buna atat calda cat si rece, cu un gust minunat de vinete si multe legume sanatoase care iti dau multa energie si satietate. Tocanita de vinete de post, o mancare de vinete gustoasa si apetisanta cu o aroma placuta specific vinetelor.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu