O reteta delicioasa de ardei umpluti
pentru zilele de post atunci cand este dezlegare la peste, este reteta de ardei
umpluti cu peste, sau legume umplute cu peste. Reteta de ardei umpluti cu carne
de peste si legume este foarte gustoasa si aromata, se prepara foarte simplu si
nu-ti cere efort deosebit. Putem folosi peste salau, chefal, macrou, sau orice
sortiment de peste ne place, rezultatul va fi acelasi ...un preparat din peste delicios!.
Ca ingrediente avem nevoie de: 1 kg de peste sau file de peste, 10 ardei grasi normali ca marime, 2 rosii, 3 cepe mari, 3 linguri de orez, 3 linguri de bullion, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 1 borcan de suc de rosii (800ml), 1 borcan de apa(800ml), ½ legatura de patrunjel verde, ciusca iute. Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute.
Ca ingrediente avem nevoie de: 1 kg de peste sau file de peste, 10 ardei grasi normali ca marime, 2 rosii, 3 cepe mari, 3 linguri de orez, 3 linguri de bullion, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 1 borcan de suc de rosii (800ml), 1 borcan de apa(800ml), ½ legatura de patrunjel verde, ciusca iute. Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute.
Cum facem ardei umpluti cu peste gustosi?
Foarte simplu, in primul rand ne ocupam de peste. Daca avem peste intreg,
atunci curatam pestele de solzi daca este cazul si de intestine, li se taie capetele,
cozile si aripioarele, apoi se spala bine. Carnea de peste se curata pe cat
posibil de oase si se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pastreaza la
rece. Daca se poate il putem taia cubulete si o sa iasa si mai gustos. Toate
legumele se curata si se spala, la ardei li se taie capacele si se curata de
samburi, ceapa se taie marunt, patrunjelul se toaca marunt, din rosii se taie
cate un capac pentru astupat ardeii, iar restul se taie cubulete mici.
Cum facem umplutura pentru ardei umputi cu
peste gustoasa? Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim intai ceapa cu o
lingita de sare, apoi adaugam orezul, pasta de tomate si amestecam 2-3 minute. Punem o
ceasca de apa si continuam fierberea la foc mic pana cand orezul se umfla putin
si zeama este absorbita. Am citit multe retete cu orezul fiert pe jumatate inainte
in apa si pestele la fel, dar consider ca mult mai gustos este preparat asa.
Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat.
Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde deasupra si un ardei iute alaturi.
Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat.
Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde deasupra si un ardei iute alaturi.
Ardei umpluti cu peste, o combinatie savuroasa,
un preparat din peste si legume foarte gustos si sanatos, o reteta de peste
care merita incercata macar o singura data! Ardei si rosii umplute cu peste, o mancare cu peste si legume preparata la cuptor care se mananca foarte usor, oricand cu placere iar satsfactia este garantata. O reteta perfecta pentru Sarbatoarea de Sfantul Andrei!
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Deosebiti!
RăspundețiȘtergere