Cum facem peste la cuptor! Secretul unui peste dulce si gustos gatit perfect!
Vrei sa-i impresionezi pe cei dragi cu
ceva delicios? Daca da, atunci prepara un peste cu legume la cuptor, atat de
bun incat toata familia o sa fie incantata! Reteta de peste este foarte simpla
si usor de preparat si este gata in maxim 90 de minute fara grija ca n-o sa
reuseasca. Ingredientele sunt pentru 3 portii: 3 pesti macrou, 1 ardei gras
galben si unul rosu, 1 morcov normal, 1 ceapa mare, 1 rosie mare, 2 lingurite ulei
de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 2 linguri de vin alb
dulce, 1 lamaie.
In primul rand curatam pestele. Eu am folosit
peste macrou care este un peste mai gras, nu are solzi, are o carne alba si nu
are oase, deci il pot servi si copiilor mai mici fara probleme fiind si foarte
gustos. Pestele se curata de intestine, li se taie capetele si se spala
foarte bine sub jet de apa. Se sareaza bine atat in interior cat si la exterior
si se pastreaza la rece 1-2 ore bune. Pestele se poate pastra si 24 de ore la
rece fiind si mai gustos cand este gatit. Toate legumele se curata, se spala si se
taie rondele.
Vom folosi o hartie de copt pentru ca
pestele sa fie inabusit si toate gusturile si aromele sa ramana inauntru.
Intindem o hartie de copt suficient de mare incat sa incapa pestii si legumele la
un loc, o ungem in mijloc cu ulei de masline (masuram intai unde vor sta pestii) si apoi asezam un pat de legume in felul urmator: primul strat este de
morcovi, asezam morcovii unul langa altul fara spatiu intre ei, apoi punem
ceapa si la final ardeiul. Asezam pestii unul langa altul si le umplem burtile
cu bucati de legume, deasupra mai punem cateva bucati de legume si toata rosia
taiata felii. Condimentam cu putin piper si sare dupa gust, stropim cu ulei de
masline si putin vin alb sau rosu. Invelim bine pestele cu legume in hartia de
copt, capsam cu un capsator toate colturile incat zeama si aburul din interior
sa nu poata iesi. Asezam intr-o tava de cuptor si coacem pestele timp de 60
de minute la o temperatura de 250 de grade. Dupa acest timp scoatem tava din
cuptor si desfacem cu grija hartia de copt de deasupra si mai coacem pestele
inca 10-15 minute descoperit, pana cand pestele se rumeneste foarte usor. Se serveste
fierbinte cu multa zeama de lamaie si binentele pentru cei mari un vin bun rece.
Peste la cuptor, un preparat minunat, o reteta adevarata cu
un gust rafinat din peste macrou si o multitudine de legume proaspete care dau
o savoare deosebita acestui fel de mancare, foarte sanatos si delicios preferat
indeosebi iubitorilor de preparate din peste.
Pofta Buna!
O delicatesa!
RăspundețiȘtergere