Ciorba De Peste - Retete De Peste - Preparate Din Peste
Cum facem o ciorba de peste gustoasa? O
reteta simpla si rapida de ciorba de peste este urmatoarea. Pentru preparare avem
nevoie de: 1 cap de peste mare (crap, fitofag), 1 ardei kapia
mare, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 2 l de bors acru de casa, 1 lingura de orez,
1 lingurita de sare, verdeata proaspata (leustean, marar, patrunjel). Reteta se
prepara foarte repede in maxim 30 de minute si este pentru 4 persoane.
Cum procedam ca sa ne reuseasca un bors de
peste preparat acasa la noi in bucatarie. In primul rand si cel mai important
este carnea de peste care trebuie sarata si lasata sa prinda gust. Capul de
peste se spala si se portioneaza, apoi se sareaza si se pastreaza la rece sa
prinda gust cat timp ne ocupam de legume. Legumele se curata si se spala, apoi
ceapa se taie marunt, ardeiul si morcovul se taie cubulete, iar verdeata se toaca
mic.
Intr-o craticioara punem borsul sa fiarba separat.
Intr-o oala de ciorba punem zarzavatul si apa cat sa-l acopere foarte putin, il lasam sa
fiarba la foc mic pana cand este gata, apoi adaugam bucatile de peste si
continuam fierberea tot la foc mic. Carnea de peste o sa fiarba imediat, nu
trebuie lasat sa se farame. Cand pestele este fiert se adauga borsul fierbinte,
orezul, se amesteca usor si se mai dau doua clocote, dupa care se opreste
focul. Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste gustul de sare, se
bate un ou si se adauga in ciorba de peste daca ciorba nu o facem in timpul
postului, apoi se poate servi fierbinte fiind deosebit de gustoasa.
Bors de peste, un preparat din peste nelipsit
de la o masa de peste, gustos si aromat cu un gust placut acrisor de bors de casa si peste proaspat. O mancare gustoasa si sanatoasa careia nu-i poti rezista nicioadata!
Pofta
Buna!
Nici o masa fara peste, dar mai ales fara ciorba sau borsul de peste minunat!
RăspundețiȘtergere