Reteta Plachie De Peste - Retete De Peste - Mancaruri Cu Peste
Un preparat din peste foarte gustos cu
specific romanesc este plachia de peste indiferent ca este preparata la cuptor
sau pe aragaz. Plachia este o mancare de peste cu un sos placut dulce-acrisor,
pe baza de multa ceapa si putin ardei doar de gust, asemanatoare cu tocanita de ceapa. Imi place plachia de peste, este una dintre mancarurile cu peste
preferate, iar cand gasesc cate un peste obligatoriu din cap fac o ciorba de peste, iar din restul prepar mai multe feluri de mancare de peste cum ar fi: plachie de peste, peste marinat, tochitura de peste, peste la gratar, peste pane, peste cu legume la cuptor, sau pur
si simplu peste prajit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Reteta de plachie de
peste se prepara foarte simplu si usor in aproximativ 30-40 de minute, iar
ingredientele sunt pentru 6-8 portii. Pentru preparare avem nevoie de: peste
(crap, caras, chefal, somn, stiuca, pastrav, macrou, etc), 5 cepe normale, 3
ardei kapia mari, 3 linguri de bulion, 100 ml de ulei, 2 cani de apa, 1
lingurita de faina, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper boabe, ½
lingurita de cimbru macinat, 2 frunze de dafin.
Cum facem o plachie de peste gustoasa?
Foarte simplu, in primul rand ne ocupam de peste pe care il curatam si il
spalam, il portionam si il saram, apoi il prajim intr-o tigaie cu ulei incins
pana se rumeneste frumos. Cand pestele este gata il scoatem intr-o farfurie si ne ocupam de
legume. Toate legumele le curatam si le spalam, apoi ceapa o taiem julien mai subtire,
iar ardeiul il taiem cubulete. Intr-un ceaun incingem 100ml din uleiul in care
am prajit pestele si calim mai intai ceapa. Ceapa o calim inabusit acoperita cu
un capac si picurand din cand in cand putina apa pana cand ceapa se topeste. Se
adauga faina, pasta de tomate si apa (apa cat sa fie un sos legat), se amesteca
bine compozitia, iar cand incepe sa fiarba se adauga bucatile de peste prajit,
se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si dafin si se continua
fierberea pana cand mancarea este gata. La final sosul trebuie sa fie bine legat si
capata aspectul si consistenta tocanitei de ceapa. Mancarea se serveste fiebinte cu o
mamaliguta calda alaturi.
Plachie de peste, o mancare traditionala
romaneasca, o reteta de peste pe care o mananci oricand cu placere si nu
trebuie ratata niciodata.
Pofta
Buna!
Seamana cu o tocanita cu ceapa si peste.Foarte buna!
RăspundețiȘtergere