Mancare De Cartofi De Post - Reteta Tocanita De Cartofi
O
reteta de mancare de post veche dar gustoasa, foarte sanatoasa si hranitoare,
des intalnita in bucataria romaneasca, este reteta de mancare de cartofi cu sos
sau tocanita de cartofi. Cine nu a gatit sau a mancat o tocanita de cartofi? Sigur
ca este cea mai simpla mancare gatita si cea mai usor de preparat, dar ca la orice
preparat exista si mici secrete ca sa fie si mai gustos. Ca ingrediente avem
nevoie de 1,5-2 kg de cartofi, 3 cepe potrivite, 3 linguri pasta de tomate, 4
linguri de ulei, 2-3 cani de apa, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia de
ardei dulce, ½ ligurita de cimbru macinat, ½ lingurita de piper macinat, 2 foi
de dafin, 2 catei de usturoi, verdeata dupa gust. Reteta de tocanita se prepara
in maxim 40 de minute, iar ingredientele sunt pentru 6 portii de mancare.
Cum facem o tocanita gustoasa? Cartofii ii
curatam de coaja, ii spalam si ii taiem bucati potrivit de mari. Ceapa o
curatam, o spalam si o taiem mic. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Intr-un
ceaun incingem ulei si calim mai intai ceapa, adaugam sare si un strop de apa
si o calim inabusit pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam cartofii si continuam
calirea inabusit timp de 5-10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam
bulion, feliutele de usturoi si procedam la fel. Amestecam bine compozitia si in
final punem apa cat sa se formeze un sos aproape legat care trebuie sa fiarba
timp de 20 de minute pana cand cartofii sunt gata. Condimentam dupa gust cu
piper, boia, cimbru si dafin, iar cand mancarea este gata potrivim si de sare.
Adaugam verdeata tocata marunt si servim tocanita fierbinte alaturi de
muraturi asortate.
Mancare de cartofi de post, o reteta de
post delicioasa, simpla, consistenta pe care o mananci oricand cu pofta alaturi
de niste gogosari in otet sau castraveti murati. Tocanita de cartofi de post, o
adevarata reteta traditionala romaneasca din bucate simple romanesti.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu