Friptura De Porc La Cuptor - Retete Fripturi La Cuptor - Preparate De Porc
Rulada de porc cu cartofi si carnati la
cuptor, o mancare cu carne de porc deliciosa, o friptura de porc preparata la
cuptor gustoasa si aspectuoasa, care merge pregatita cu orice ocazie fiind
foarte apreciata pentru gustul bun. Am pregatit acest fel de mancare pe langa
alte fripturi si preparate de porc pentru masa de Craciun si Revelion, servite
alaturi de multe feluri de muraturi puse de mine in bucatarie si diferite salate
de sezon. In loc de rulada se poate folosi orice carne de porc, reteta se face
foarte simplu si nu necesita efort deosebit.
Am luat din balcon un carnat de porc, spun
un carnat deoarece eu prepar carnatii de Craciun lungi cat este matul de mare,
iar carnatul in cauza are 1,5 m lungime. Am portionat carnatul in bucati
de 10 cm, am crestat fiecare bucata in 2 locuri pe ambele parti si le-am prajit
intr-o tigaie cu putina untura, nu l-am prajit de tot doar cat sa fie 70 %
facut si sa iasa zeama din el. Cartofii se curata, se spala, se taie la
dimensiunea dorita, se pun intr-un castron unde se sareaza si se amesteca sa
prinda toti sare. Carnatii se scot intr-o farfurie si in untura incinsa se
adauga cartofii care se prajesc si ei foarte putin, cat sa prinda gust de
untura si carnati si sa capete putina culoare. Rulada din piept de porc se taie
felii, in loc de rulada se poate praji dupa gust foarte putin cateva bucati de
ceafa de porc, piept de porc, cotlet, muschi sau antricot de porc, care
au fost condimentate inainte cu sare si piper.
Intr-o tava de cuptor se asaza primii
cartofii, apoi peste ei intr-o parte se pun carnatii iar in cealalta parte rulada
de porc, se pun 2-3 linguri din untura in care am prajit carnatii si cartofii
si se baga tava in cuptor la 180 de grade pentru 15 minute, pana cand friptura
capata culoare frumoasa de rumenit.
Friptura de porc se serveste fierbinte avad
un gust si un miros imbietor, alaturi de o salata de varza murata sau muraturi, castraveti sau gogosari in otet. Dar sa nu uitam si de un pahar de vin de
butuc natural facut de noi in gospodarie. Poate vrei sa vezi si alte retete de porc: carnati de casa, rulada de porc, rulada din piept de porc, carnati prajiti, friptura la ceaun.
Pofta
Buna!
O friptura cu adevarat festiva!
RăspundețiȘtergere