Reteta Prajitura Semiluna Cu Nuca - Retete Deserturi Si Prajituri De Casa
O prajitura delicioasa pe care o mancam cu
placere in copilarie si de care imi amintesc si acum cu drag este prajitura „Semiluna”,
nume dat datorita formei acesteia sub forma de semiluna. Pentru preparare avem
nevoie de 6 oua, 225g zahar, 225 ml ulei, 300g faina, 1 plic praf de copt, 150g
miez de nuca, coaja rasa de la o lamaie, putin unt si 1 lingura pesmet pentru
tapetat tava, un praf de sare. Ingredientele sunt pentru o tava de cuptor cu
dimensiunea 20/35. Semiluna este prajitura cea mai simplu de preparat si este pacat s-o cumperi de la cofetarie.
Pregatim ingredientele, miezul de nuca se
piseaza, coaja de lamaie se rade pe razatoarea mica, praful de copt se amesteca
in faina.
Separam galbenusurile de albusuri si punem deasupra lor un praf de
sare. Mixam albusurile pana cand devin spuma, dupa care adaugam jumatate din
zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul s-a topit si s-a format o
bezea consistenta si lucioasa.
Separat batem galbenusurile cu zahar pana cand
se albesc, zaharul s-a topit si compozitia si-a dublat volumul. Se obtine o crema de galbenusuri delicioasa.
Amestecam crema
de galbenusuri cu bezeaua din albusuri, adaugam putin cate putin pe rand: coaja
de lamaie, uleiul si faina si amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au
incorporat complet.
Luam o tava de cuptor dreptunghiulara, o ungem cu unt si o
presaram cu pesmet dupa care turnam compozitia in tava si nivelam usor. Presaram
deasupra nuca macinata pe toata suprafata. Coacem tava timp de 30 de minute in
cuptorul preincalzit la foc mediu (160 grade) pana cand prajitura este
gata (o incercam cu un pai) si o scoatem din cuptor.
Lasam tava
cu prajitura sa se raceasca putin si apoi cu un cerc special de patiserie sau
chiar si cu un pahar sau cu o cana taiem prajitura sub forma de semiluna si o
asezam pe un platou. Prajitura o putem servi simpla sau pudrata cu zahar pudra
si nuca de cocos.
Prajitura „Semiluna” o prajitura moale si
pufoasa, dulce si aromata presarata cu nuca crocanta, o prajitura delicioasa de
care nu te mai saturi mancand. Prajitura „Semiluna” este un desert rafinat si aspectuos care merge foarte bine alaturi de o ceasca de cafea, cacao cu
lapte ,capuccino sau ceai. Incearca si varianta cu cacao: semiluna cu cacao.
Pofta
Buna!
Chiar imi doream sa mai mananc o Semiluna dar nu stiam cum s-o fac. Merci pt. reteta, e foarte simplu si usor de facut!
RăspundețiȘtergere