Reteta De Paste Penne Cu Sos Alb Din Iaurt Branza Usturoi Si Marar
O reteta rapida de mancare cu paste este
reteta de paste cu sos de iaurt. Mancarea se prepara foarte usor si poate fi foarte
bine atat o reteta rece facuta vara atunci cand preparatul o sa fie racoros si
energizant preparat cu un sos de iaurt rece, sau poate fi o reteta calda pentru
zilele mai racoroase preparata cu un sos de iaurt cald.
Reteta se prepara in maxim 20 de minute iar ingredientele sunt pentru 4 portii. Pentru preparare avem nevoie de 400g paste fainoase (taitei, penne, melci, macaroane, spaghete,), 300g parmezan (branza), 300g iaurt cremos (15 linguri iaurt gras de casa), 5 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de cimbru macinat, 1 legatura de marar verde.
Reteta se prepara in maxim 20 de minute iar ingredientele sunt pentru 4 portii. Pentru preparare avem nevoie de 400g paste fainoase (taitei, penne, melci, macaroane, spaghete,), 300g parmezan (branza), 300g iaurt cremos (15 linguri iaurt gras de casa), 5 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de cimbru macinat, 1 legatura de marar verde.
Cum facem paste cu sos alb. Cum procedam,
in primul rand pregatim toate ingredientele, pastele se pun la fiert in apa cu
sare conform prospectului de pe ambalaj, branza se rade pe razatoarea mare,
usturoiul se curata, se spala si se freaca cu sare si ulei de masline ca la
mujdei, mararul proaspat se spala si se toaca marunt.
Intr-un vas amestecam branza, iaurtul, mararul si usturoiul frecat, condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru macinat. Pastele se fierb al dente, cand sunt gata se clatesc cu apa calduta ca sa ramana calde si se scurg bine de apa.
Intr-un vas amestecam branza, iaurtul, mararul si usturoiul frecat, condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru macinat. Pastele se fierb al dente, cand sunt gata se clatesc cu apa calduta ca sa ramana calde si se scurg bine de apa.
Reteta
cu sos rece. Se amesteca pastele calde cu sosul de iaurt si se servesc cu
branza rasa si verdeata tocata marunt deasupra.
Reteta
cu sos cald. Sosul se pune foarte putin pe foc pana se incalzeste, apoi se
adauga pastele calde si se amesteca, se servesc imediat sau se lasa cateva
minute ca pastele sa absoarba putin din sosul format.
Paste cu branza si iaurt asezonate cu usturoi
si marar verde, o reteta simpla si usor de preparat, un preparat din paste
sanatos, gustos si hranitor care iti da un plus de energie, se poate servi si cu un sos mai picant. Sunt la fel de
bune atat reci cat si calde, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu