Retete Pizza De Casa – Pizza De Casa Cu Blat Pufos – Pizza De Casa Simpla
Cum facem o pizza de casa simpla cu blat
subtire si pufos? Cum facem un blat de pizza reusit? Intrebari puse de orice gospodina, oricine vrea sa prepare acasa in bucatarie o
pizza de casa cu de toate mult mai buna si mai gustoasa decat cea de cumparat din
diverse pizzerii sau patiserii, preparate reincalzite care oricum sunt bune de mancat doar cand sunt calde. De ce sa cumperi pizza gata facuta, congelata sau din
pizzerie cand poti face una acasa mult mai de calitate si mai sanatoasa. Eu fac pizza in tava turceasca
mare 40x40 si o coc in cuptor electric turcesc, se coace fara probleme si sunt
foarte multumita de cuptor. Tot in cupotor electric fac si focaccia, placinta sau diverse fripturi unde ies cele mai bune.
Pentru prepararea blatului de pizza avem nevoie de 400g faina, 1 cana de apa, 1 cub de drojdie (25g), 2 linguri de ulei, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de sare. O reteta simpla de blat de pizza este si aici. Pentru compozitia pizzei avem nevoie de 50g branza, 50g cascaval, 100g sunculita afumata, 100g salam, 100g ciuperci, 100g masline, 1 ceapa, 1 rosie mare, 1 ardei verde sau rosu, 4 linguri de ketchup, sare si piper dupa gust. Ketchup facem binenteles tot de casa ca nu se compara cu cel din comert, pentru preparare avem nevoie de 4 lingurite cu varf pasta de tomate, 1 cana de apa, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 foaie de dafin. O reteta de ketchup de casa gustos este si aici.
Pentru prepararea blatului de pizza avem nevoie de 400g faina, 1 cana de apa, 1 cub de drojdie (25g), 2 linguri de ulei, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de sare. O reteta simpla de blat de pizza este si aici. Pentru compozitia pizzei avem nevoie de 50g branza, 50g cascaval, 100g sunculita afumata, 100g salam, 100g ciuperci, 100g masline, 1 ceapa, 1 rosie mare, 1 ardei verde sau rosu, 4 linguri de ketchup, sare si piper dupa gust. Ketchup facem binenteles tot de casa ca nu se compara cu cel din comert, pentru preparare avem nevoie de 4 lingurite cu varf pasta de tomate, 1 cana de apa, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 foaie de dafin. O reteta de ketchup de casa gustos este si aici.
Cum procedam, in primul rand facem aluatul
pentru blatul de pizza care trebuie sa creasca. Incalzim o cana de apa si o
punem intr-un vas in care am framantat drojdia de bere cu putin zahar. Amestecam
bine pana cand toata drojdia este topita, adaugam putin ulei si
treptat cantitatea de faina si amestecam pana obtinem un aluat de pizza elastic si nelipicios. Il lasam sa
creasca aproximativ 20-30 de minute la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Cat
timp aluatul este la dospit ne ocupam de legume, branzeturi si afumaturi. Ceapa,
ardeiul, ciupercile si rosia le curatam, le spalam si le taiem rondele.
Maslinele le curatam de samburi si le taiem pe jumatate. Salamul si sunculita
le taiem felii. Branza si cascavalul le dam pe razatoarea mare. Ketchap-ul il fierbem timp de 5 minute apoi il lasam sa se
raceasca. Pregatim o tava de cuptor rotunda sau dreptunghiulara si o ungem cu
putin ulei.
Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe
blatul de lucru si il mai framantam cu putina faina, apoi cu un sucitor il
intindem intr-o foaie de coca rotunda si potrivit de groasa. O asezam in tava de cuptor
iar surplusul (marginile) de aluat le strangem invartindu-le usor spre
interior. In margini putem pune branza rasa. Intepam aluatul cu o furculita si portionam usor pizza in felii (nu
taiem aluatul de tot) cu ajutorul cutitului de taiat aluatul de cornulete.
Ungem blatul cu ketchup,
presaram putin cimbru sau orice alt condiment care ne place si apoi punem pe rand si celelalte ingrediente: branza,
ardei, masline, rondele de ceapa desfacute, ciuperci, salam, sunculita,
jumatate din cascaval si deasupra asezam felii de rosii. Condimentam cu putin piper si coacem pizza la
cuptorul incins (250 grade) timp de 30 de minute. Cu 5 minute ca pizza sa fie
gata presaram deasupra si restul de cascaval. Cand este gata o desfacem in
felii si o servim calda cu ketchup binenteles.
Pizza de casa, o reteta delicioasa, foarte
pufoasa si aromata, un preparat mult mai bun decat pizza de cumparat pe care o mai
poti manca si a doua zi in comparatie ca cea de la pizzerie care a doua zi se face opinca. Incearca si tu reteta mea de pizza ca nu este grea! Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu