Reteta Covrigei De Casa Cu Branza Cascaval Chimen Susan Si Mac
Cand ne e pofta de ceva bun crocant si
sarat o portie de covrigei de casa sunt cea mai buna alegere. Putem face covrigei cu
chimen, susan, mac, branza sau cascaval si chiar daca sunt putin mai migalosi,
efectul este surprinzator si veti fi incantati atat de gustul cat si de
aspectul acestora. Sa nu mai spunem ca sunt un excelent aperitiv la un pahar de bere.
Pentru
prepararea lor avem nevoie de 500g-700g faina, 200ml untura topita, 3
oua, 200ml iaurt, 2-3 linguri chimen, mac, susan si cascaval ras, 25g drojdie
proaspata (1 cub mic), 1 lingurita zahar, 1 lingura otet, 1 lingurita sare,
200g branza sarata rasa. Ingredientele sunt pentru aproximativ 90 covrigei.
Cum
se fac covrigeii de casa. Cum se face coca de covrigei. Pentru inceput topim untura si o lasam putin sa se
raceasca, iar intre timp punem intr-un castron drojdia sa se inmoaie impreuna
cu putin zahar. Cand drojdia este topita adaugam 3 oua batute, lingura de otet, untura topita si
iaurtul dupa care mixam ingredientele. Punem faina treptat cat timp putem sa
amestecam compozitia cu mixerul,
apoi rasturnam aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si incepem sa incorporam in aluat faina, branza rasa si chimenul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat mai tare dar care se poate modela. Punem aluatul in castron, il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca 30 minute. Daca vrei sa-ti iasa covrigei fragezi foloseste untura din osanza, iar ca la orice preparat cu untura nu uita de otet.
apoi rasturnam aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si incepem sa incorporam in aluat faina, branza rasa si chimenul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat mai tare dar care se poate modela. Punem aluatul in castron, il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca 30 minute. Daca vrei sa-ti iasa covrigei fragezi foloseste untura din osanza, iar ca la orice preparat cu untura nu uita de otet.
Dupa
ce aluatul este gata luam o bucata de coca si o intindem pe blatul presarat cu faina
intr-o foaie potrivit de groasa din care cu ajutorul unei forme speciale de
covrigei obtinem covrigeii prin presare.
Tapetam o tava cu hartie de copt si
asezam in ea covrigeii, ii ungem cu pensula cu ou batut si ii presaram
deasupra cu seminte de chimen, mac, susan sau cascaval ras, dupa care coacem
tava in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 10-15 minute, pana cand covrigii sunt
copti si s-au rumenit frumos. Dupa ce i-am scos din cuptor ii luam din tava
si ii asezam frumos pe un platou. Ce este mai frumos si mai imbietor decat un mix de covrigei asortati sarati si crocanti?
Covrigei cu chimen, mac, susan sau
cascaval, un aperitiv si o gustare minunata, foarte buni, fragezi, gustosi si crocanti pe care-i mananci oricand ti-e
pofta de ceva de rontait. Covrigeii merg foarte bine cu un pahar de
bere sau lapte batut la o intalnire cu familia sau prietenii. Daca cauti produse de patiserie sau ceva de rontait incearca aceasta reteta de covrigei.
POFTA
BUNA!
Produse De Patiserie Preparate Acasa
Covrigei cu mac. Cum facem covrigei cu mac. Preparam o coca de covrigei cum e reteta de mai sus insa fara sa adaugam chimen in compozitie. Dupa ce i-am modelat si asezat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu ou si ii presaram cu seminte de mac. Ii coacem la 250 grade pana cand sunt usor rumeniti.
Saratele. Cum facem saratele de casa. Din coca de covrigei se pot prepara niste saratele delicioase. Nu este o reteta de post deoarece contin untura, oua, branza sarata si cascaval. Se intinde o foaie de coca si cu un cutit de patiserie se taie fasii de dimensiunea si forma dorita. Se asaza in tava unele langa altele, se ung cu ou si se orneaza cu cascaval ras, branza rasa si seminte de chimen. Se servesc atat calde cat si reci fiind minunate.
Covrigei de bere. Cum facem covrigei pentru bere. Un aperitiv reusit servit cu un pahar de bere sunt covrigeii si saratelele. Sunt simplu de preparat si spornice si sunt gustoase si aspectoase. Preparam reteta de saratele si covrigei cum am explicat mai sus dar ii facem putin mai sarati si mai crocanti. Daca esti luat prin surprindere si cauti retete rapide pentru musafiri, incearca reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu