Reteta Pizza Rapida La Tigaie Preparata Acasa
Pentru 3 pizza de casa gustoase avem
nevoie de 300g faina, 200ml apa calduta, ½ pachetel drojdie proaspata, ½ lingurita
sare, 1 lingurita zahar, 1 lingura ulei de masline, 100g kaizer, 2 cabanosi,
50g masline kalamata, 50g branza telemea, 50g cascaval, 6 ciuperci champignon,
1 ardei gras, 1 ceapa, ½ ardei iute, 1 ceasca ketchup de casa, ½ lingurita
oregano, ½ lingurita maghiran, ½ lingurita piper negru macinat.
Ingredientele sunt
pentru 3 pizza la tigaie cu diametrul de 24cm, umplutura se pune dupa gust iar tigaia cea mai buna pentru pizza preparata la tigaie este
tigaia ceramica.
Cum se face blatul de pizza la
tigaie. Intr-un castron punem drojdia faramitata si frecata cu putin zahar, turnam
deasupra putina apa calduta si amestecam bine pana cand drojdia de bere este dizolvata complet. Adaugam si restul de apa calduta, sarea, uleiul iar la sfarsit cernem
deasupra faina si incepem sa framantam aluatul pana cand obtinem un aluat
elastic care nu se mai lipeste. Punem aluatul in castron si il lasam sa creasca timp de 45 minute la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp spalam ardeiul, ardeiul
iute, curatam ceapa si ciupercile de coaja. Taiem ceapa, ardeiul iute si
ciupercile rondele iar ardeiul gras fasii. Taiem kaizerul bucatele subtiri, la
fel si cabanosul. Maslinele le curatam de samburi si le taiem bucati mai mari.
Cum
se face pizza la tigaie. Luam tigaia Zepter sau o tigaie ceramica si o ungem cu
putin ulei. Intindem blatul de pizza potrivit de gros si il taiem de
dimensiunea tigaii dupa care il asezam in ea.
Acoperim toata suprafata acesteia
cu ketkcup de casa peste care presaram condimentele si ardeiul iute rondele.
Radem deasupra branza telemea si incepem sa asezam mezelurile, ardeii,
ciupercile, ceapa si maslinele. La sfarsit mai presaram deasupra condimente si
stropim putin cu ulei de masline.
Acoperim tigaia cu capac si o
punem pe aragaz pe ochiul cel mai mic dat incet. Lasam pizza sa se coaca 20-25
minute dupa care luam capacul, il scurgem de aburi si il stergem cu un servetel,
presaram cascaval ras deasupra si o mai lasam inca 2 minute pe foc. Dupa ce
pizza este gata o scoatem din tigaie, o taiem bucati sau o lasam intreaga si o
putem servi fierbinte cu putin ketckup deasupra.
Pizza preparata la tigaie zepter.
Pizza preparata la tigaie ceramica.
Pizza la tigaie, o pizza de casa delicioasa,
foarte usor si rapid de facut cu un gust si o aroma imbietoare, cu un blat
moale, pufos, usor crocant. Pizza de casa pentru un week-end reusit alaturi de
cei dragi, facuta cu multa placere si mai ales dragoste. Daca cauti retete de pizza de casa incearca pizza preparatedevis.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu