Retete De Mancare – Meniu De Weekend – Preparate Din Carne De Pui Si Porc
Un meniu de sfarsit de saptamana gustos
dupa care cu siguranta ramai cu amintiri placute, un meniu care merge servit in
orice anotimp al anului, un fel de mancare simplu si gustos pe care eu il
prepar oricand cu pofta si placere, iar daca nu ai idei de meniu de weekend
atunci incearca reteta mea simpla si gustoasa.
O
sa prepar atat snitele de pui cat si snitele de porc, o sa fac snitele pane,
carne de porc si piept de pui invelita intr-un aluat pane pufos (aluat de clatite)
preparat din lapte (iaurt sau apa), oua si faina, snitele prajite la tigaie. Pe
langa snitele o sa mai fac si cateva ciuperci pane care merg de minune alaturi
de carne, totul servit cu sos tzachiki si paine de casa proaspata sau paine intermediara.
Binenteles mai poti adauga si o portie de cartofi prajiti sau orice altceva iti
mai place. Cum procedam, preparam pe rand: sosul grecesc tzatziki, apoi carnea pentru snitele si aluatul pane.
Cum
se face sosul tzacziki. In primul rand facem sosul tzatziki care trebuie sa
stea la rece minim 1 ora inainte sa fie servit. Pentru preparare avem nevoie
de 250ml iaurt gras de casa (iaurt de bivolita, iaurt de oaie, iaurt grecesc), 2 catei de usturoi, 1 castravete mic, 1 lingura
ulei de masline extravirgin, 1 varf de cutit de sare, ½ legatura marar verde.
Cum
se prepara sosul tatichi. Intr-un castron zdrobim cateii de usturoi si ii
frecam impreuna cu sare si ulei de masline pana cand obtinem o pasta
consistenta ca o maioneza. Adaugam iaurtul si amestecam bine, iar la sfarsit
punem castravetele fara coaja ras pe razatoarea mica si stors de zeama si
mararul tocat marunt. Amestecam si pastram sosul la rece pana cand il servim.
Cum
facem snitele pane. Atat la snitele de porc sau snitele din piept de pui,
carnea trebuie portionata, fragezita cu ciocanul de batut snitele si
condimentata dupa gust cu sare, piper si cimbru, sau orice alt condiment ne place,
apoi se pastreaza la rece 30-60 minute timp in care preparam aluatul pane.
Cum
se face aluatul pane pentru snitele. Intr-un castron se sparg 3 oua, un varf
de cutit de sare se bat bine impreuna dupa care se adauga 5 linguri de faina si se amesteca
sa nu mai aiba cocoloase. Se obtine o crema groasa care se dilueaza cu lapte (1 ceasca) pana cand se obtine o compozitie asemanatoare cu cea de clatite, dar mai
consistenta. Daca timpul ne permite lasam compozitia in frigider sa se
odihneasca 15-30 minute. Cu aluatul preparat putem face 30 snitele, deci dintr-un ou facem aluat pentru 10 snitele.
Cum
se prepara snitele. Pentru snitelele de pui avem nevoie de 1 piept de pui
dezosat si curatat de piele pe care-l feliem in felii subtiri de dimensiuni aproximativ egale. Dintr-un piept de pui ne vor iesi 10-12 snitele pe care le
batem putin cu ciocanul si apoi le condimentam cu sare, piper si cimbru macinat.
Pentru
snitelele de porc avem nevoie de 300g carne de porc (pulpa, ceafa) pe care o vom felia la fel
cat mai subtire, obtinand 8-10 snitele. Batem feliile de carne pana
cand carnea se subtiaza si se fragezeste, dupa care le condimentam cu sare, cimbru si piper macinat.
Punem snitelele in frigider la rece. Dupa ce snitelele au stat
la frigider pregatim o tigaie cu ulei si cand uleiul este incins trecem
snitelele prin compozitia de pane pana cand sunt complet acoperite si apoi le
prajim pe ambele parti in uleiul incins pana cand sunt frumos rumenite. Cand sunt gata le
scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei si apoi le asezam intr-un platou.
Cum
facem ciuperci pane. Alegem ciuperci champignon mai marisoare. Taiem putin din codita lor si apoi le curatam de coaja, dupa
care le spalam si le lasam sa se usuce. Luam fiecare ciuperca, o trecem prin
compozitia pane si apoi o punem sa se prajeasca intr-o tigaie cu ulei suficient
de mult si de incins mai intai cu palaria in jos si apoi si pe cealalta parte.
Cand ciupercile sunt frumos rumenite le scoatem pe un servetel ca sa inlaturam
surplusul de ulei si apoi le asezam pe un platou.
Snitele
de pui si de porc cu ciuperci pane si sos tzakiki, un preparat de mancare
foarte gustos, cu un gust si o aroma imbietoare care te fac sa te bucuri de
placerea de a manca ceva bun alaturi de cei dragi.
Cu un snitel de pui sau de
porc mai poti sa-ti prepari un sandvis adevarat, gustos si sanatos pe care poti
sa-l imbogatesti cu o felie de cascaval, branza si salata verde, fiind un sandwich sau pachet minunat pentru copii la scoala sau adulti la serviciu, sau pentru o
gustare rapida luata pe fuga fiind o mancare rece tare gustoasa si consistenta.
Daca cauti retete cu pui si retete cu ciuperci incearca aceasta reteta pentru un meniu reusit.
Pofta
Buna!
ciupercile pane cu sos tzatziki sunt deosebit de gustoase iar snitelele preparate cu aest fel de compozitie trebuie incercat.
RăspundețiȘtergere