Retete Suc De Rosii Pentru Iarna Preparat La Blender
Suc de rosii la blender preparat acasa, un
suc de rosii natural, mult mai colorat si mai consistent, mult mai spornic
decat sucul preparat traditional reteta din batrani, mult mai economic si mai simplu de
preparat, fara conservanti si E-uri asa cum ar trebui sa fie toate produsele,
in special cele facute acasa. Este mai ieftin, mai colorat si mai spornic
deoarece de la rosie nu se arunca aproape nimic, iar daca vrei sa consumi un
suc natural de rosii foarte benefic pentru sanatate atunci incearca reteta mea.
Cum se face sucul de rosii pentru
iarna. Poti incepe cu o doza de 5kg de rosii din care o sa-ti iasa 7-8 borcane
mari de 800ml cu suc de rosii. Cele mai bune rosii pentru suc sunt rosiile
prunisoare deoarece sunt mai carnoase. Mai ai nevoie de un blender si 7-8
borcane bine spalate si sterilizate. In suc daca vrei sa fie natural nu mai
adaugi nici zahar si nici sare, dar daca vrei neaparat atunci poti pune cate o
lingura din fiecare.
Cum se prepara sucul de rosii la
blender. Alegem rosii prunisoare bine coapte, le spalam foarte bine sub jet de
apa si le taiem la inceput pe jumatate indepartandu-le doar zona alba unde a fost codita rosiei, apoi fiecare
jumatate o taiem in felii.
Umplem vasul blender-ului cu felii de rosii si le mixam timp de 1 minut
la viteza maxima, sau pana cand obtinem sucul la consistenta dorita. Eu
folosesc un Blender Delimano iar la 5kg de rosii a trebuit sa mixez de 4 ori (4 vase) timp de 1 minut.
Punem sucul de rosii la fiert intr-un vas incapator deoarece o
sa faca spuma si il fierbem minim 30 minute la foc mediu (eu l-am fiert 45
minute), apoi fierbinte il punem in borcane si le inchidem bine cu capace.
Borcanele bine inchise le punem in alt vas mai larg cu apa calda si le fierbem
la foc mic timp de 20 minute, apoi le scoatem din apa, le acoperim cu un
servet mai gros si le lasam sa se raceasca bine pana a doua zi, dupa care le
depozitam in camara pentru iarna.
Suc de rosii pentru iarna, un suc de rosii
gustos, natural si sanatos, o conserva pentru iarna nelipsita din bucataria romaneasca. Daca vrei un preparat sanatos si o bautura naturala, incearca aceasta reteta foarte simpla.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu