Preparate Din Peste Caras Fript La Gratar Cu Mujdei Si Mamaliguta
Daca
e sa alegem un peste pentru gratar sau grill, un peste romanesc cu o carne dulce
si tare gustoasa indiferent cum l-am gati, convenabil la pret si usor de gasit
aproape in orice perioada a anului, alegem imediat un peste caras proaspat. Pestele
se prepara foarte usor la gratar, iar daca cauti retete de peste si preparate
din peste atunci incearca aceasta reteta de peste perfecta pentru 2 persoane, un
fel de mancare pentru o cina sanatoasa servita in familie.
Ingrediente
- 2 pesti carasi mari (400-500g bucata)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita cimbru macinat
- ½ lingurita piper alb macinat
- ½ lingurita piper negru macinat
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- ½ lingurita oregano
- ½ lingurita maghiran
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
Mod
de preparare
Cum
se face peste caras la gratar. Cum procedam, in primul rand ne ocupam de peste
pe care il curatam de solzi, intestine si branhii, il spalam sub jet de apa
si-l lasam sa se scurga. Amestecam toate condimentele si plantele aromatice
intr-un castronel, usturoiul curatat de coaja il taiem marunt, iar foaia de
dafin o faramitam intre degete. Pestele scurs bine de apa si tamponat cu un
servetel il crestam de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi il frecam cu sare grunjoasa,
iar dupa 5 minute il ungem cu ulei si il condimentam peste tot cu amestecul de condimente
preparat si-l lasam sa prinda gust timp de 10 minute.
Incingem
bine un gratar sau un gril si frigem pestele pe ambele parti pana cand acesta
este gata. Lasam pestele pe o parte pana cand se dezlipeste usor de pe gratar
fara sa se rupa, apoi il intoarcem si pe cealalta parte. Servim carasul cald cu
mujdei de usturoi, zeama de lamaie si mamaliguta calda.
Gratar de peste caras, un preparat simplu, foarte gustos si usor care se mananca foarte bine si de la care putem alege imediat oasele deoarece a fost crestat inantea frigerii pe gratar.
Caras la gratar, un peste dulce si gustos insotit de o mamaliguta calda si mujdei de usturoi langa un pahar de vin bun, sau daca dorim il putem pune intr-o zeama de legume pentru saramura si va fi o saramura de caras deosebita.
Pofta Buna!
Gratar de peste caras, un preparat simplu, foarte gustos si usor care se mananca foarte bine si de la care putem alege imediat oasele deoarece a fost crestat inantea frigerii pe gratar.
Caras la gratar, un peste dulce si gustos insotit de o mamaliguta calda si mujdei de usturoi langa un pahar de vin bun, sau daca dorim il putem pune intr-o zeama de legume pentru saramura si va fi o saramura de caras deosebita.
Pofta Buna!
Buna Ziua !Este vreun secret ca sa nu se lipeasca carasul de gratar ?Multumesc
RăspundețiȘtergereNu este niciun secret, gratarul trebuie incins bine si pestele nu se misca de pe gratar pana cand nu este facut pe partea restectiva, cand face crusta se desprinde usor.
ȘtergereMultumesc
Ștergere