Retete Mancare De Fasole Scazuta Cu Costita Afumata
O reteta delicioasa din bucataria
romaneasca care nu mai are nevoie de nicio prezentare este reteta de fasole
scazuta sau iahnie de fasole. O mancare de fasole boabe gustoasa este preparata
cu succes cu afumatura, in cazul de fata cu costita afumata. Reteta de mancare este
foarte simpla si se prepara foarte usor, iar pentru un gust mai bun se prepara obligatoriu la ceaun.
Ingrediente
- 500g fasole boabe
- 1,5l apa
- 4 cepe mari
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- ¼ telina radacina
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei
- 4-6 felii costita afumata
- 1 lingurita sare
- 2 foi de dafin
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita piper boabe
- 1 lingurita cimbru macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare
Cum se face fasole cu costita (fasole cu afumatura). O mancare de fasole taraneasca cu costita afumata
se face in felul urmator, fasolea
lasata la inmuiat cu o zi inainte se opareste si se scurge de apa, apoi se pune
la fiert in putina apa cat s-o acopere cu 2 degete. Se adauga 1 lingura de
ulei, 1 ceapa taiata marunt, morcovul si telina taiate cubulete.
Fierbem fasolea la foc moderat acoperita cu capac si completam cu apa ori de cate
ori apa scade. Fasolea fiarta in apa putina o sa fie gata mult mai repede decat
daca o fierbem in apa multa.
Separat incingem putin ulei si
prajim feliile de costita, cand sunt frumos colorate le scoatem pe o farfurie
iar in grasimea lasata calim restul de ceapa taiata marunt. Adaugam 1 lingurita
de sare si o calim pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam bulion, picuram
putina apa si mai dam 1-2 clocote, apoi oprim focul.
Cand fasolea este aproape fiarta
adaugam ardeiul taiat cubulete si continuam fierberea pana cand fasolea este
bine fiarta. Adaugam prajala de ceapa, costita prajita si condimente dupa gust.
Potrivim gustul de sare si culoare adaugand bulion daca mai este
nevoie, apoi mai fierbem mancarea la foc mic inca 15 minute si oprim focul.
Servim fasolea calda cu muraturi sau salata de varza murata.
Mancare de fasole scazuta, o mancare traditionala romaneasca gustoasa si satioasa cu un gust si o aroma placuta de afumatura, o reteta de fasole cu carne de porc pe care o prepari aproape cu orice ocazie. Fasole cu ciolan sau costita o mancare nelipsita de pe mesele romanilor cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei 1 Decembrie.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu