Retete Paine De Casa Simpla Frageda Si Pufoasa
O paine de casa alba si pufoasa
foarte interesanta ca aspect si tare gustoasa este reteta de paine la conserva
sau paine la cutie (aluat la cutie). Prepararea ei este identica ca orice paine de casa normala,
diferind doar forma in care este coapta. Painea este foarte simpla si usor de
preparat, iar ingredientele sunt pentru 2 painici delicioase. Daca vrei retete de paine, preparate din aluat sau retete de brutarie si panificatie, atunci incearca aceasta reteta simpla de casa.
Ingrediente
- 700g faina
- 1 cana de apa (250ml)
- 1 cubulet drojdie (25g)
- ½ lingurita zahar
- ½ lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 1 galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare
Cum se face aluatul de paine. Un
aluat de paine simplu se face in felul urmator: punem drojdia cu putin zahar
intr-un castron si o frecam bine cu o furculita pana cand este bine topita,
apoi turnam apa calduta peste ea si o dizolvam bine, adaugam sare si ulei si
apoi incorporam faina pana cand obtinem un aluat ferm dar elastic. Acoperim
castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit intr-un loc calduros timp de
30 minute.
Cum se face painea la cutie (cutie cu aluat copt). Cat
timp aluatul creste am pregatit 2 cutii de conserve mari de 800g, am spalat bine
cutiile si cu un patent am presat bine marginea de sus unde a fost capacul, astfel tabla a ramas uniforma iar cele doua painici au iesit usor din cutii dupa coacere. Le-am uscat bine de apa si le-am uns cu ulei.
Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu putina faina si l-am modelam sub forma unui rulou nu prea mare dar de aproximativ grosimea cutiilor pe care l-am taiat in doua bucati, iar fiecare bucata de aluat am pus-o in cate-o cutie.
Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu putina faina si l-am modelam sub forma unui rulou nu prea mare dar de aproximativ grosimea cutiilor pe care l-am taiat in doua bucati, iar fiecare bucata de aluat am pus-o in cate-o cutie.
Lasam
painea in cutie sa mai creasca inca 5-10 minute pana cand aluatul ajunge pana sus, dupa care ungem deasupra cu
galbenus batut si le introducem in cuptor sa se coaca la foc potrivit (180-200 grade) timp aproximativ 40 minute.
Dupa ce painea s-a copt o scoatem din cutie si o lasam putin acoperita cu un servet, o taiem felii si o servim calda sau rece fiind foarte gustoasa oricum.
Paine la cutie, o paine de casa cu o aroma placuta pe care o mananci cu multa pofta cu orice ocazie. Poate cauti si alte retete de paine de casa: colaci impletiti, paine cu tarate, paine cu seminte, paine impletita, paine floare, chifle de casa, japoneze cu mac, sirene cu miere.
Paine la cutie, o paine de casa cu o aroma placuta pe care o mananci cu multa pofta cu orice ocazie. Poate cauti si alte retete de paine de casa: colaci impletiti, paine cu tarate, paine cu seminte, paine impletita, paine floare, chifle de casa, japoneze cu mac, sirene cu miere.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu