Reteta Parjoale Moldovenesti Traditionale Cu Carne Si Cartofi
O
preparat autentic romaneasc din Moldova inrudit cu reteta de chiftele un
preparat din Dobrogea este reteta de parjoale sau pârjoală, un fel de mancare
cu carne tocata de porc sau amestec, amestecata cu ceapa, cartofi, oua, usturoi
si ierburi aromatice, prajite in ulei sub forma de bulgari sau cocoloase lunguiete
tavalite inainte prin faina si pesmet.
Se servesc simple si ca orice friptura merg cu cartofi prajiti sau nature, piure de cartofi, varza, salate si muraturi, sau mai merg si cu sos.
Cum se fac parjoale moldovenesti urmareste reteta mea.
Se servesc simple si ca orice friptura merg cu cartofi prajiti sau nature, piure de cartofi, varza, salate si muraturi, sau mai merg si cu sos.
Cum se fac parjoale moldovenesti urmareste reteta mea.
Ingrediente
- 1kg carne tocata
- 2 cepe
- 2 oua
- 5 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 5 felii de paine
- 10 linguri lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 legatura marar verde
- ½ legatura patrunjel verde
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri malai
- 3 linguri faina
- ulei pentru prajit
Mod
de preparare
Carnea
tocata se amesteca foarte bine cu sare si piper dupa gust, cartofii, ceapa si
usturoiul date pe razatoarea mica, ouale, verdeata tocata marunt si miezul de
paine inmuiat in lapte si apoi scurs. Compozitia rezultata se acopera cu o folie de plastic si
se pastreaza la rece timp de 60 minute sa i se amestece gusturile. Ingredientele sunt pentru 20-22 parjoale.
In
acest timp se prepara un mix din 3 linguri malai, faina si pesmet, iar intr-o tigaie se pune ulei suficient
pentru prajit.
Se
scoate carnea de la rece si cu ajutorul palmelor umezite de apa se modeleaza bile
de carne care apoi se fac lunguiete si se turtesc intre palme. Se trec prin amestecul de
faina, pesmet si malai si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pana cand sunt rumenite.
Cand sunt gata se scot pe un servetel care o sa absoarba surplusul de ulei.
Parjoale moldovenesti, crocante la exterior dar moi si usor zemoase in interior, foarte bune si gustoase cu aroma imbietoare de carne, verdeata si usturoi pe care le mananci cu placere calde langa un piure sau dupa ce s-au racit sub forma de aperitiv. Cand sunt gata se scot pe un servetel care o sa absoarba surplusul de ulei.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu