Retete Peste In Aluat Fraged La Cuptor
Un preparat din peste gustos si
aspectuos este reteta de pastrav in aluat fraged copt la cuptor care se face foarte simplu, pastravul avand un gust deosebit si este un peste foarte usor de gatit.
Ingredientele sunt pentru 2 portii.
Ingrediente pastrav
- 2 pesti de 350-400g bucata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita cimbru macinat
Ingrediente aluat fraged
- 300g faina
- 150g unt
- 2 oua
- 3 linguri lapte (apa sau iaurt)
- 1 lingurita otet
- 1 varf lingurita sare
Mod de preparare
Pestele curatat de solzi,
intestine, branhii, cozi si aripioare se spala bine sub jet de apa, se scurge de apa apoi se
unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, cimbru si piper. Pestele
se freaca bine peste tot cu condimente ca sa intre gustul in el, apoi se tine la
rece 30 minute sau cat timp se face aluatul pentru peste.
Aluatul se prepara foarte simplu
iar procedeul este asemanator cu cel de cornulete, intr-un castron se amesteca
toate ingredientele (mai putin 1 galbenus) iar cand aluatul s-a legat se scoate
din castron si se framanta pe blatul de lucru. Daca mai este nevoie se mai
adauga faina, la final aluatul trebuie sa fie ferm si usor de lucrat cu el. Este un aluat pentru cruste foarte reusit.
Aluatul se imparte in doua parti egale,
fiecare bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire suficient de mare incat sa
incapa pestele infasurat in ea. Se asaza pestele in prima jumatate a foii si se acopera cu bucata
din fata, se unge foaia de sus de jur imprejur cu galbenus ca sa se lipeasca foile
intre ele si se intoarce pestele fiind acum acoperit complet. Se taie aluatul care
ramane in exces si se preseaza usor cu degetele marginile aluatului, apoi se
pune intr-o tava de cuptor si se unge deasupra cu galbenus de ou. Se observa foarte bine in poze.
Se coace la cuptor timp de 35-40
minute la 180-200 grade, la final aluatul este frumos rumen iar mirosul foarte
imbietor. Cum se serveste, se asaza pe o farfurie intinsa iar cu un cutit subtire se taie o
felie din aluatul de deasupra sub forma de capac. Se serveste pestele fierbinte din interior asa cum este sau stropit dupa preferinta cu
zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.
Peste in aluat pentru cruste, o reteta de peste copt in aluat crocant la cuptor foarte aromat si parfumat, un pastrav gatit romaneste pentru o masa de peste mai speciala servita acasa in familie.
Peste in aluat pentru cruste, o reteta de peste copt in aluat crocant la cuptor foarte aromat si parfumat, un pastrav gatit romaneste pentru o masa de peste mai speciala servita acasa in familie.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu