Un
preparat din peste gustos gatit la cuptor, o masa de peste cu un peste fara oase si o carne alba pe care o mananci cu placere si care ti se topeste in gura, este urmatoare reteta cu pastrav. Ingredientele sunt pentru doua portii iar timpul de preparare este scurt, maxim 40 minute.
Ingrediente
- 2 pastravi (400g bucata)
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi
- 2 lamai
- 300ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare grunjoasa
- ½ lingurita cimbru
- ½ lingurita piper negru macinat
- 2 crengute patrunjel verde
Mod
de preparare
Cum se face pastrav la cuptor. Pestele
curatat de solzi, intestine si branhii se spala bine sub jet de apa si se
scurge de apa, apoi se freaca cu sare peste tot si se condimenteaza cu
cimbru si piper macinat. Se lasa asa timp de 15 minute sa prinda gust cat timp se pregatesc
celelalte ingrediente si se incalzeste si cuptorul. Ceapa se curata si se taie solzi subtiri, usturoiul se curata si se taie felii, verdeata se spala si se toaca marunt, o lamaie se taie felii iar una se stoarce.
Intr-o
tava de cuptor se pune o lingura cu ulei de masline si ceapa taiata solzi sub
forma unui pat de legume, deasupra se asaza pestii iar in burtile lor se pun
felii de lamaie si usturoi. Se stropesc cu ulei si zeama de lamaie iar in tava
se toarna vin.
Se dau la cuptor timp de 15 minute la 200 grade, dupa care se intorc si se mai tin inca 10 minute.
Pastravii se servesc fierbinti cu sos din tava, felii de lamaie si patrunjel verde tocat marunt., dar sa nu uitam de o mamaliguta si un pahar de vin bun.
Se dau la cuptor timp de 15 minute la 200 grade, dupa care se intorc si se mai tin inca 10 minute.
Pastravii se servesc fierbinti cu sos din tava, felii de lamaie si patrunjel verde tocat marunt., dar sa nu uitam de o mamaliguta si un pahar de vin bun.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu