Reteta Peste Somon Fript Rapid La Tigaie
Inele de somon prajit la tigaie este o reteta de peste simpla si sanatoasa pe care o poti pregati rapid, este o mancare de peste care merge servita la orice ora a zilei. Ingrediente necesare: 4 inele de somon, sare de mare, piper macinat, ulei de masline.
Mod de preparare, inelele de somon se spala bine si dupa ce se scurge surplusul de apa pe un servetel absorbant se condimenteaza dupa gust cu sare de mare si piper macinat pe ambele parti. Separat se incinge o tigaie antiaderenta cu 1 lingura de ulei de masline in care se asaza rondelele de somon. Se lasa la prajit aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau pana cand pestele este frumos rumenit.
Se
serveste imediat cat este cald dupa preferinta cu zeama de lamaie, sos de ciuperci, salata de
morcovi, sos de iaurt, cartofi natur, etc.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Sos
de ciuperci
Pentru
prepararea sosului de ciuperci avem nevoie: 1 ceapa potrivita, 200g ciuperci, 1
lamaie mica, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa
gust.
Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie cubulete iar lamaia se stoarce bine. Intr-o tigaie punem la incins o lingura de ulei de masline peste care adaugam ceapa tocata si putina sare si piper. Dupa ce calim ceapa 1-2 minute adaugam in tigaie ciupercile taiate cubulete si le lasam la prajit aproximativ 5 minute. Cand ciupercile se inmoaie adaugam zeama de lamaie, lasam compozitia pe foc inca 2 minute dupa care adaugam si cele 2 linguri de smantana, mixam totul cu mixerul vertical. Sevim somon prajit cu sos de ciuperci.
Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie cubulete iar lamaia se stoarce bine. Intr-o tigaie punem la incins o lingura de ulei de masline peste care adaugam ceapa tocata si putina sare si piper. Dupa ce calim ceapa 1-2 minute adaugam in tigaie ciupercile taiate cubulete si le lasam la prajit aproximativ 5 minute. Cand ciupercile se inmoaie adaugam zeama de lamaie, lasam compozitia pe foc inca 2 minute dupa care adaugam si cele 2 linguri de smantana, mixam totul cu mixerul vertical. Sevim somon prajit cu sos de ciuperci.
Salata
de morcovi
Salata
de morcovi se pregateste foarte simplu si rapid. Avem nevoie este de 1 morcov
mare, o lamaie si dupa gust 1 lingurita de susan sau mac. Morcovul se da pe
razatoarea mica, lamaia se stoarce bine si se adauga peste morcovul razuit
impreuna cu lingurita de susan sau mac. Amestecam bine si salata este gata. Servim somon prajit cu salata de morcovi.
Sos
de iaurt rapid
Sosul
de iaurt cu marar este gustos si foarte simplu de preparat si merge aproape la orice. Avem nevoie de 1 cana de iaurt grecesc pe care o amestecam bine cu putina sare si putin ulei de
masline. Adaugam mararul tocat marunt, omogenizam compozitia si sosul este
gata. Se serveste rece fiind foarte racoros. Servim somon prajit cu sos de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu