Cum se face prajitura cu visine. Un
desert cu visine delicios preparat acasa, o prajitura cu fructe aromata pe care n-o poti refuza este
prajitura cu visine, iar o reteta la fel de reusita este si prajitura cu
visine si iaurt care se prepara la fel de simplu si rapid. Urmeaza reteta pas cu pas ca
prajitura sa-ti reuseasca.
Ingrediente
- 250g visine
- 300g faina
- 250g zahar
- 150g iaurt
- 120g ulei
- 2 oua mari
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf lingurita sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita unt pentru uns tava
- 1 lingura faina pentru tapetetat tava
Cum se face prajitura rapida cu
visine si iuart, ingredientele sunt pentru o tava ceramica rotunda de 27cm.
-ouale se
mixeaza intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul tos si zaharul vanilat pana
cand zaharul este aproape dizolvat;
-se
adauga uleiul si se mixeaza timp de 1 minut;
-se
incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt, se mixeaza pana cand
apar bule in aluat iar compozitia prajiturii are consistenta unei smantani care curge;
-se pun deasupra
visinele curatate de samburi si se introduc cu degetul in aluat, mie imi place prajitura cu
mai multe fructe asa ca am pus cate 2 visine una peste alta si le-am introdus
in aluat;
-se
coace la cuptor timp de 45-50 minute la 180 grade, se incearca cu o scobitoare
daca prajitura este facuta;
-se lasa
sa se raceasca apoi se taie bucati. Se pastreaza la rece daca nu se mananca pana a doua zi, servita rece este si mai buna. Se serveste simpla sau cu lapte si iaurt, sau cu ce ne place. Poate vrei sa incerci si alte retete cu visine: prajitura cu visine si lapte, prajitura cu visine din visinata, prajitura cu visine si cacao, chec cu visine, tarta cu visine, briose cu visine, dulceata de visine, tort de visine si piscoturi, inghetata de visine, clatite cu dulceata de visine, compot de visine pentru iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu