Retete Clatite Umplute Cu Branza Si Stafide
Ce retete de clatite mai facem. Clatita
poate constitui atat un desert (clatite umplute cu gem, dulceata, inghetata,
ciocolata, branza dulce sau urda) cat si o gustare (clatite umplute cu branza sarata,
legume, carne), iar forma lor difera in functie de preferinta si gust: clatite rulate,
impachetate sau pliate, pot fi preparate atat la tigaie cat si la cuptor si se pot servi atat calde cat si reci.
Cum se fac clatitele brasovene. O
reteta de clatite brasovene este urmatoarea reteta umpute cu branza dulce si stafide, ingredientele sunt pentru 18
clatite prajite intr-o tigaie de 24 cm.
Ingrediente clatite
- 3 oua
- 200ml lapte
- 200g faina
- 100ml apa
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura
- 1 kg branza de vaci
- 2 linguri de smantana
- 5 linguri de stafide
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 linguri ulei pentru prajit
- 1 lingura esenta de rom si vanilie pentru stafide
- 2 oua si 10 linguri pesmet pentru tavalit clatitele
- sirop sau dulceata de visine pentru servit
Mod de preparare
Cum facem clatite brasovene. In
primul rand preparam un aluat de clatite care trebuie sa stea la rece timp de 30
minute. Cum se face aluatul de clatite:
-bate ouale intr-un bol cu putina
sare,
-adauga cantitatea de lapte si apa si
incorporeaza treptat faina,
-aluatul final trebuie sa fie ca
o smantana putin mai subtire.
Acum facem umplutura clatitelor. Cum
se face umplutura clatitelor brasovene:
-amesteca intr-un bol branza de
vaci proaspata cu smantana, zaharul pudra vanilat si zaharul vanilat,
-hidrateaza intr-un pahar stafidele
in putina apa calduta cu esenta de rom si vanilie,
-dupa 10 minute scurge stafidele
de zeama si amesteca-le in umplutura clatitelor.
Clatitele se prajesc la tigaie ca
orice clatita clasica, le faci mai subtiri sau mai groase dupa preferinta:
-incinge tigaia pe foc si o ungi
cu putin ulei sau unt,
-toarna un polonic de aluat si
roteste tigaia astfel incat aluatul de clatite sa acopere tot fundul tigaii,
-dupa 2 minute intoarce clatita si
pe cealalta parte,
-pune clatitele pe o farfurie una
peste alta.
Acum preparam clatite umplute:
-bate bine 2 oua intr-o farfurie adanca cu 1 praf de sare,
-pune pesmetul intr-o farfurie
intinsa,
-ia cate o clatită si in mijlocul
ei pune cate 1-2 linguri umplutura, apoi impacheteaza clatita ca pe un plic,
-trece clatita prin ou apoi prin
pesmet si o prajesti la tigaie in 2-3 linguri de ulei, clatita se pune intai cu
inaditura in jos iar cand prinde culoare se intoarce si invers,
-cand clatita este gata se scoate
pe o farfurie cu inaditura in jos, se stropeste cu sirop de visine si se
serveste calda dar si rece este minunata.
Alte retete: clatite cu zer, clatite cu pui la cuptor, tort de clatite, clatite pufoase, clatite cu branza, clatite cu pui si ciuperci la cuptor.
Alte retete: clatite cu zer, clatite cu pui la cuptor, tort de clatite, clatite pufoase, clatite cu branza, clatite cu pui si ciuperci la cuptor.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu