Retete Grecesti Reteta Supa De Spanac Cu Oua Si Lamaie
O mancare greceasca gata in maxim 20 minute este urmatoarea reteta de supa de spanac. Supa greceasca de spanac, o supa delicioasa din bucataria greceasca, sanatoasa si plina de vitamine simplu si usor de preparat care-ti va aduce un plus de prospetime si savoare.
Ingrediente
- 500g spanac proaspat
- 5 cepe verzi
- 3 catei de usturoi
- 2 oua mari
- 150g orez cu bobul lung
- 800ml supa de pui
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
Mod de preparare
Cum se face supa de spanac dupa
metoda greceasca. Cum se procedeaza:
-in primul rand se pune orezul la
fiert in apa cu putina sare, sau pentru un gust mai bun in supa de legume sau supa de carne, se pune ca la pilaf o
parte orez si trei parti apa, iar cand zeama scade se lasa orezul sa se umfle,
-spanacul, ceapa si usturoiul se
curata si se spala sub jet de apa, ceapa se taie rondele subtiri, usturoiul se
zdrobeste sau se toaca marunt,
-in 800ml supa se pune ceapa si
usturoiul sa fiarba timp de 1 minut, apoi se pune spanacul scurs bine de apa si
se fierbe acoperit cu capac timp de 5 minute,
-dupa ce spanacul este fiert se
adauga orezul, zeama de lamaie, oregano uscat si piper negru macinat,
-separat se bat ouale spuma si se
amesteca cu 3-4 linguri de supa,
-se gusta si se potriveste gustul
de sare apoi se toarna amestecul de ou in supa care fierbe amestecand usor formand
zdrente de ou,
-se serveste supa imediat cat
este calda dreasa dupa gust cu iaurt sau smantana.
Alte retete de supe: supa de rosii, supa de telina, supa de salata, supa de pastarnac, supa de curcan, supa de pui, supa de limba, supa de fasole.
Pofta Buna!
Alte retete de supe: supa de rosii, supa de telina, supa de salata, supa de pastarnac, supa de curcan, supa de pui, supa de limba, supa de fasole.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu