Ingrediente
- 2 pesti macrou mari
- 150g orez
- 500ml supa de legume
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras mare
- 1 ardei gras rosu mare
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- 1 felie de ghimbir
- 1 lingurita sare
- 2 linguri zeama de lamaie
- ½ lingurita piper boabe
- ½ lingurita piper macinat
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri vin alb demisec
Mod de preparare
Pestele se curata de intestine,
cap si coada, se spala si se taie pe jumatate eliminand sira spinarii sub forma de fileuri. Intr-un
blender se mixeaza ghimbirul si usturoiul cu zeama de lamaie, 2 linguri de vin,
2 linguri de ulei, se mai pune putina sare si piper macinat dupa gust. Pestele
se cresteaza foarte usor pe partea fara piele si se unge cu mixtura din
blender, se asaza intr-un vas cu pielea in jos si se lasa la rece minim 30
minute sa intre aromele in el.
Orezul se prajeste putin (1-2
minute) in 1-2 linguri de ulei incins amestecand continuu, apoi se adauga supa
de legume potrivita dupa gust de sare si cateva boabe de piper negru. Se lasa
sa fiarba 15-20 minute acoperit cu capac fara sa fie amestecat, cand zeama este
aproape inghitita de orez se amesteca usor si se opreste focul, se lasa orezul
sa se umfle inca 15 minute acoperit cu capac.
Ceapa si ardeii se curata, se
taie ceapa felii subtiri iar ardeii betisoare. Se prajeste intai ceapa la
tigaie in putin ulei incins, se adauga un praf de sare si se stropeste periodic
cu putin vin iar cand aceasta isi schimba culoarea se presara zaharul si se
amesteca bine. Se continua prajirea inca 10 minute sau pana cand ceapa se
rumeneste frumos, apoi se adauga si ardeii si se mai tin si ei timp de 5 minute
sau pana cand ardeiul este facut, se opreste focul si se da tigaia
deoparte.
Intr-o tava de cuptor unsa cu
putin ulei se asaza fiecare peste cu pielea in jos, se mai stropesc cu putin ulei si
se dau la cuptorul preincalzit pentru 25 minute la 220 grade sau pana cand
pestele este facut dupa gustul fiecaruia. Pestele la cuptor se serveste asezat pe un pat de orez, iar
deasupra se pun legumele caramelizate.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu