Retete Cu Scrumbie Reteta Scrumbie La Cuptor Cu Cartofi
O
masa de peste mai deosebita pentru zilele de post cu dezlegare la peste este
urmatoarea reteta de scrumbie la cuptor cu cartofi aromati. Reteta cu scrumbie
se prepara foarte simplu iar ingredientele sunt pentru doua portii.
Ingrediente
- 2 scrumbii mari (400g bucata)
- 300g cartofi rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita piper macinat negru
- 1 lingurita piper boabe
- ½ lingurita cimbru macinat
- 2 foi de dafin
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- ½ lingurita marar uscat
- ½ lingurita patrunjel uscat
- 4 linguri vin alb demisec
Mod
de preparare
In
primul rand se prepara o marinata pentru peste astfel: se amesteca bine zeama
de la ½ lamaie, 2 linguri ulei de masline, ½ lingurita marar si patrunjel
uscat, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita boia de ardei, 3 catei de usturoi
zdrobiti si apoi tocati marunt, ½ lingurita cimbru macinat, se lasa marinata
timp de 30 minute sa i se amestece aromele.
Separat
se pun cartofii la fiert cu tot cu
coaja, se aleg niste cartofi de marime medie si se spala bine sub jet de apa apoi se pun la
fiert in apa cat sa-i acopere, in apa se mai pun 2 foi de dafin, 1 lingurita sare
si 1 lingurita piper boabe. Se fierb cartofii timp de 20 minute apoi se curata
de coaja cat sunt calduti.
Scrumbia
se curata ca orice alt peste, se spala bine sub jet de apa si se lasa putin sa
se zvinte. Se cresteaza cu un cutit subtire si se unge bine cu marinata preparata anterior,
se pune cu o lingurita marinata si in burtile pestilor astfel incat pestele sa
fie bine uns peste tot. Se asaza fiecare scrumbie intr-o tava de cuptor unsa cu
ulei asezat pe rondele de ceapa rosie, in burtile lor se pun felii de lamaie iar
pestii se mai stropesc cu marinata ramasa. De jur imprejur se asaza cartofii
taiati rondele stropiti cu ulei si presarati cu boia si piper.
Se
lasa tava asa timp de 10 minute apoi se da la cuptor pentru 15 minute la 200
grade, dupa acest timp se intoarce pestele cu grija, se stropeste cu vin si se da
iar la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand pestele si cartofii prind o
culoare placuta. Se serveste scrumbia la cuptor imediat cat este calda cu paine
de casa, se asaza pe farfurii cate un peste iar alaturi se pun cartofi aromati,
dar sa nu uitam de mujdei de usturoi si un vin bun alaturi.
Alte retete de peste: scrumbie la gratar, scrumbie la cuptor, pastrav in aluat, saramura de hamsii, peste prajit in malai, bors de peste, ardei umpluti cu peste, chiftele de peste.
Alte retete de peste: scrumbie la gratar, scrumbie la cuptor, pastrav in aluat, saramura de hamsii, peste prajit in malai, bors de peste, ardei umpluti cu peste, chiftele de peste.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu