Retete Culinare Blat De Tort Reteta Pandispan
- 2 cani faina alba
- 10 oua
- 2 cani zahar
- 1 lingurita ulei
- 1 lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- coaja de lamaie rasa
- 1 praf de sare
Mod de preparare blat de tort alb
Se separa
galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana
nu mai cad din castron, se adauga apoi o cana de zahar si se mixeaza in continuare pana cand zaharul este dizolvat complet si se formeaza o bezea consistenta.
Galbenusurile se mixeaza cu mixerul cu un praf de sare, ulei si cealalta cana de zahar
pana cand se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum si devine cremoasa. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile
amestecand usor cu o furculita de sus in jos.
Se adauga treptat si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. Se unge cu unt o
forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 24cm, se toarna
compozitia si se coace in cuptorul incins la foc tare (250 grade) timp de 10 minute apoi la
foc potrivit (180 grade) inca 20 de minute. Se incearca cu un pai daca pandispanul este gata, se scoate
din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei foi egale.
Este bine ca blatul de tort sa se taie dupa 1-2 zile de la preparare. Este o reteta de pandispan care se poate folosii si sub forma unui blat de tort, pentru prepararea unor torturi si prajituri de casa delicioase, o alta reteta pentru blat de tort si aici: blat de tort cu cacao.
Este bine ca blatul de tort sa se taie dupa 1-2 zile de la preparare. Este o reteta de pandispan care se poate folosii si sub forma unui blat de tort, pentru prepararea unor torturi si prajituri de casa delicioase, o alta reteta pentru blat de tort si aici: blat de tort cu cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu